Haberler

Şehit Aileleri ve Gaziler Onuruna Yemek - Burdur/

Burdur Valiliği tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla şehit aileleri ve gaziler için akşam yemeği düzenlendi.

Burdur Valiliği tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla şehit aileleri ve gaziler için akşam yemeği düzenlendi.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinde (MAKÜ) bulunan bir restoranda düzenlenen programa yetkililer, şehit aileleri, gaziler ve Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Ankara Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan saldırıda şehit olan polis memuru Akif Altay'ın ailesi katıldı.

Burdur Valisi Şerif Yılmaz, etkinlikte yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'da milletin kendi hür iradesiyle ülkenin işgal edilmesine "dur" dediğini söyledi.

Bağımsız ve hür bir şekilde bu topraklarda devletin ilelebet devam edeceğini ifade eden Yılmaz, "Bu ülkenin, vatanın, bayrağın bugün burada olması, ezanın okunması, bayrağımızın gönderde olması bilin ki şehitlerimizin sayesindedir. Aldığımız nefes, yediğimiz lokma şehitlerimizin sayesindedir. Onun için şehitlerimizi yad ediyoruz, her zaman dua ediyoruz. Dostumuzu, düşmanımızı iyi bilmemiz lazım. 15 Temmuz'da selalar okunduğunda ezan okuyan imama, müezzine kurşun yağdırdılar. Afrika'daki, Hindistan'daki Müslüman kadar olamadılar. Onlar gibi Müslüman olamadılar. Onun için bunu yapan Müslüman değildir." diye konuştu.

Yılmaz, FETÖ ile mücadelenin devam ettiğini ve Burdur'daki soruşturmalarda kılı kırk yarıp, adaletten ve hakkaniyetten şaşmadan çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

Milletin dinine, değerlerine, insanına hakaret eden ve saldıranların devletin huzurunda hesap vereceğini dile getiren Yılmaz, şöyle konuştu:

" Burdur'daki soruşturmaların bir kısmı bitti. Bir kısmına dava açıldı. Açılan davalarda şu ana kadar 70'e yakın mahkumiyet kararı verildi. Bu ülkede işgal girişiminde bulunan kim varsa adalete hesap verecek. Bunun hesabını verecek. Hesabını vermesi için de gece gündüz demeden bir yıldan beri aşağı yukarı Burdur'da 2 bin kişiye yakın soruşturma açıldı. Bine yakın personeli kamudan açığa almıştık. 300'ün üzerinde ihraç edildi. Bir kısmı hakkında işlemler devam ediyor. Bu süreç devam edecek bunların kökü kazınana kadar."

Programda ayrıca, Burdur Müftüsü Hıdır Bayrak dua etti.

***

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Kahramanmaraş'ta şehit aileleri ve gaziler onuruna yemek verildi

Vali Özkan:

"Fetullahçı Terör Örgütü, bildiğiniz gibi bizim mahallenin sokaklarından zuhur eden, bir casusluk şebekesi gibi evladımızı çalan, paramızı çalan ve bunları kendi annesine, babasına karşı yabanlaştıran bir şebekeydi"

Kahramanmaraş Valiliği tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla şehit aileleri ve gaziler onuruna yemek verildi.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) bahçesinde düzenlenen programda, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, şehit aileleri ve gazilerle sohbet etti.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından İl Müftüsü Celal Sürgeç'in duasıyla başlayan programda konuşan Özkan, şehit ailelerinin her zaman yanında olduklarını söyledi.

Şehit aileleriyle birlikte olmak ve aynı havayı teneffüs etmenin kendileri için birer şans olduğunu belirten Özkan, "Ülkenin birliği, bütünlüğü için hepimizin bu memlekete huzur içinde yaşaması için, canlarını feda ederek en büyük külfeti yüklenmiş olan şehadet şerbetini içmiş kardeşlerimiz, büyüklerimiz, ecdadımız sayesinde bu toplumun birliği bütünlüğü sağlanmış bulunmaktadır." dedi.

15 Temmuz hain kalkışmasının 1. yılı olması vesilesiyle o gecede şehadet şerbeti içmiş bütün şehitleri minnetle andığını bildiren Özkan, şöyle devam etti:

"Fetullahçı Terör Örgütü, bildiğiniz gibi bizim mahallenin sokaklarından zuhur eden, bir casusluk şebekesi gibi evladımızı çalan, paramızı çalan ve bunları kendi annesine, babasına karşı yabanlaştıran bir şebekeydi. Bu örgütün çocuklarımızı bizden alarak bize karşı kullanmış olmalarından müteşekkildir bu faaliyet. Artık toplumumuzun bütünü, bunun bilincinde olması aynı zamanda büyük bir mutluluğunu hissediyoruz. Bunlarla ilgili yapılan faaliyetlerdir, çalışmalardır, idari soruşturmalardır, adli soruşturmalardır bunların hepsi elbette yapılacaktır ama esas olan topyekun bir milletin bunların da bir terör örgütü olduğunu bilmesi."

Topluma yabancı, kendi çıkarları için kutsalı kullananların hiçbir kıymeti harbiyesinin olmadığını hep beraber gördüklerini anlatan Özkan, şunları kaydetti:

"Artık elhamdülillah bütün insanlarımız, eğitimli ve bütün dünyadaki gençler, insanlar bir biriyle irtibatlı, hukuk sistemini de özümsemiş, insan hakları nedir bunu biliyor. Dolayısıyla hiçbir endişemiz olmasın bundan sonra toplumun yüzde 1'ine tekabül eden bir iki kurumdaki bütün personeliyle, aracıyla, gereciyle birileri ele geçirmiş olsa bile hiçbir karşılığı yoktur. Her hangi bir yanlış karşısında bu toplumun öfkesinde, bu toplumun sillesinden nasibi alıp cehennemin dibine kadar gideceklerdir."

Programa, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, Garnizon Komutanı Albay Adnan Köşker, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcısı İlker Yazıcı, İl Jandarma Komutanı Albay Timuçin Alper, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, Dulkadiroğlu Kaymakamı Mehmet Türköz, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, KMTSO Başkanı Serdar Zabun, AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir, MHP İl Başkanı Ömer Özkan, iş adamları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, dair müdürleri ve diğer ilgililer katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Kahramanmaraş Ömer Özkan Burdur Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur? ÇÖL TOZU SON DAKİKA! Çöl tozu nedir? Çöl tozundan nasıl korunulur, zararları ne? Brighton - Manchester City maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Brighton- Manchester City maçı kaç kaç bitti? #9917 KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ÇÖL TOZU hangi illerde görülecek? Çöl tozu kaç gün sürecek, ne zaman bitecek? 26 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? DİKKAT: Meteoroloji sarı uyarı nedir? #128993 Çöl tozunun sağlığa zararı var mı? 26 NİSAN TV YAYIN AKIŞI #128250 Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Gelinim Mutfakta CANLI İZLE #128112 26 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE!
title