Haberler

Sebze Halinde Patlama: 6 Yaralı

Gaziantep'teki Toptancılar ve Sebze Hali'nde Olgunlaştırmak İçin Hurmaların Arasına Koyulan Karpitin Patlaması Sonucu 6 Kişi Yaralandı.

GAZİANTEP`teki Toptancılar ve Sebze Hali`nde olgunlaştırmak için hurmaların arasına koyulan karpitin patlaması sonucu 6 kişi yaralandı.

Kaza, Toptancılar ve Sebze Hali 106 numaralı işyerindeki toptan sebze satışı yapılan Parmaksız Ticaret`te meydana geldi. İşyeri sahibi 42 yaşındaki Mustafa Akkaya`nın, çıkardığı asetilen gazıyla hurmaların olgunlaşması ve sararmasına yarayan patlayıcı nitelikteki karpit, büyük bir gürültüyle patladı. Patlamada işyerinde bulunan Mustafa Akkaya, 47 yaşındaki Mehmet Karaduman, 30 yaşındaki Zahittin Malal, hamallık yapan 35 yaşındaki Mehmet Öztaş ve işyerine müşteri olarak gelen 37 yaşındaki Firdevs Karabulut ile 14 yaşındaki Elif Kankılıç çeşitli yerlerinden yaralandı. 25 Aralık ve Avukat Cengiz Gökçek Devlet hastanelerine götürülen yaralıların durumunun iyi olduğu bildirildi. Patlamanın etkisiyle çevredeki işyerleri ve otomobillerde de maddi hasar oluştu. Bu arada bazı vatandaşlar çevreye saçılan hurmaları sandıklara koyarak götürmeye çalıştı.

İşyeri sahipleri iki yıl önce de aynı nedenle bir patlamanın yaşandığı Sebze Hali`nde önlemlerin artırılmasını istedi. Olay yerine gelerek incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ünsal Göksen, Hal Müdürlüğü`nün karpit maddesinin kullanılmaması için sürekli yazılı ve sözlü uyarıda bulunduğunu, buna rağmen bu maddenin kullanılmasıyla olayın meydana geldiğini söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title