Haberler

"Sayın Milletvekili Omuz Attı, Yıkılmadım"

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi Belediye Başkanı CHP'li Halil Posbıyık, Kandilli Beldesi'nde Kurulması Planlanan İkinci Termik Santralle İlgili Düzenlenen Çevresel Etki Değerlendirmesi Toplantısı'nda.

ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi Belediye Başkanı CHP'li Halil Posbıyık, Kandilli Beldesi'nde kurulması planlanan ikinci termik santralle ilgili düzenlenen Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Toplantısı'nda, dün tartıştığı AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan'ı göremeyince, "Sayın milletvekili dün omuz attı gitti. Ama ben yıkılmadım, ayaktayım. Dün konuşuyordu, bugün nerede?" dedi.

HEMA Endüstri A.Ş.'nin beldeye yapmayı planladığı 2 termik santralle ilgili halkı bilgilendirmek amacıyla düzenlenen toplantıların dün yapılan ilk bölümünde Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ile Milletvekili Fazlı Erdoğan arasında tartışma çıktı. Erdoğan, tartışma sırasında yanından geçerken koluyla Posbıyık'ı iteleyerek toplantıyı terk etti. Bugün Belediye Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen ikinci toplantıya Fazlı Erdoğan katılmadı. Şirket yöneticilerinin, santralin işleyişi hakkında bilgi vermesinin ardından söz alan Başkan Posbıyık, termik santrallerin kurulmaması için elinden gelen mücadeleyi yapacağını söyledi. Milletvekili Fazlı Erdoğan ile dün yaşadığı tartışmaya da değinen Başkan Posbıyık, "Sayın Milletvekili dün omuz attı gitti. Ama ben yıkılmadım, ayaktayım. Milletvekili de atsa yıkılmayacağım. Kesinlikle hiç kimseden korkum yok. Bu demokratik değildir. Burada sayın milletvekiline çok büyük saygı gösteriliyor. Bana ise, 'ya dur artık, ya sus' deniliyor. Bu olmaz. O milletvekiliyse ben de seçilmiş adamım. 100 bin kişinin seçtiği belediye başkanıyım. Bana da saygı gösterilmesini istiyorum. Demokrasiye saygı gösterilmediği için sayın milletvekiline saygı göstermiyorum. Dün konuşuyordu, hani bugün nerede?" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title