Haberler

Sarkozy Karşıtı Öğrencilerin Sorbonne İşgali Sona Erdi

Seçim Kampanyası Sırasında Üniversitelerle İlgili Yeni Yasa Çıkaracağını Açıklayan Nicolas Sarkozy'nin Cumhurbaşkanı Seçilmesini Protesto Eden Öğrenciler, Sorbonne 1 Üniversitesi'ni İşgal Etti.

Seçim kampanyası sırasında üniversitelerle ilgili yeni yasa çıkaracağını açıklayan Nicolas Sarkozy'nin cumhurbaşkanı seçilmesini protesto eden öğrenciler, Sorbonne 1 Üniversitesi'ni işgal etti.

Üniversitelerle ilgili yeni çıkacak yasayı engellemek için 12. amfiyi işgal eden yaklaşık 50 öğrenci, 2 gün süren eylemlerine son verdi. Bazı öğrencilerin sınavlara bir hafta kalmasını bahane ederek eylemden vazgeçtiği öğrenildi. Basını üniversiteye almak istemeyen öğrencilerin dışarıda basına konuşan öğrencileri de konuşmamaları yönünde uyardıkları bildirildi.

Okula giren öğrencileri dışarı bırakmayan işgalci öğrenciler, Sarkozy karşıtlığı Segolene Royal'i desteklediklerini ve Sarkozy'yi kabullenmek istemedikleri ifade etti.

Joselyne isimli bir kız öğrenci, üniversite öğrencilerinin çoğunun alınan grev kararını desteklemediğini belirterek, "Küçük bir gurup, okuma hakkımıza engel oluyor. İşgal ve grevi, benim gibi yüzlerce öğrenci kabul etmiyor. Öğrenciler, derslere girmek istediği için kapılar işgalci öğrenciler tarafından tutuldu. Yapılan görüşmeler sonucu grevden vazgeçildi, bu sevindirici bir gelişme" dedi.

İsmini açıklamayan Tunuslu bir öğrenci ise, "Yeni yasalar bahane. Bütün mesele Sarkozy'nin seçimi kazanması" diye konuştu.

(TS-CY-CY-HO-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title