Haberler

Sarıkamış'ta Turizm Tesisleri Artacak

Sarıkamış Turizm Derneği (SATURDER) Başkanı Mir Hasan Taş, turizm ve sportif amaçlı tesislerin hayata geçmesiyle ilçede turist potansiyelinin artacağını söyledi.

Sarıkamış Turizm Derneği (SATURDER) Başkanı Mir Hasan Taş, turizm ve sportif amaçlı tesislerin hayata geçmesiyle ilçede turist potansiyelinin artacağını söyledi.

Taş, yaptığı açıklamada, yatırımların tamamlanmasının Sarıkamış'a büyük katkılar sağlayacağını söyledi.

Turizmi geliştirmek için ellerinden geleni yapacaklarını ifade edene Taş: "Kış turizminde belli bir noktaya gelindi. Bundan sonra inanç, yayla ve spor turizmi de büyük önem kazanmaya başladı. Çünkü başta şehitlik abideleri, futbol, sahaları, tenis kortları ve diğer birçok sportif aktivitelerin yapılacağı spor kompleksleri ile konaklama tesisleri tam anlamıyla bitirildiğinde bölgede yerli ve yabancı turist sayısında patlama olacak" dedi.

Taş, devlet yatırımlarının bölgede lokomotif görevi yaptığını anımsatarak, gerek devlet, gerekse kalkınma ajanslarının teşvikiyle özel sektörün önünün açıldığını ifade etti.

Taş, "Bu nedenle kayak merkezinde konaklama tesislerinin sayısı artmaya başladı. Yatırımcılar bu fırsatları çok iyi değerlendirmeleri gerekir. Valilik, Kaymakamlık, Belediye ve dernek olarak elimizden geleni yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Hasan Taş Sarıkamış Yerel Haberler

title