Haberler

"Sarıgül'den Masallar"

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, "Çocuklara, Şişli Belediyesi'nden ya da Sarıgül'den Masallar' Diye Kitap Dağıtmak İstiyorum" Dedi.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, "Çocuklara, Şişli Belediyesi'nden ya da Sarıgül'den Masallar' diye kitap dağıtmak istiyorum" dedi.

Yapı Endüstri Merkezi'nce düzenlenen ''Bebek ve Çocuk Fuarı'nın açılışı Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve Halkla İlişkiler Uzmanı Betül Mardin tarafından yapıldı. Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı Rumeli Salonu'ndaki açılış töreninde konuşan Yapı Endüstri Merkezi Genel Müdürü Güven Cantürk, 5 bin metrekare alan üzerine kurulu fuarda 96 katılımcının 550 ürün sergileyeceğini söyledi.

Fuarı gezen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, elektronik masal kitabının sergilendiği standa büyük ilgi gösterdi. Eskiden annelerin çocuklarına yatmadan önce masal anlattığını, ancak bu duygunun giderek kaybolduğuna dikkat çeken Sarıgül, ''Ben de bu kitaptan yaptırarak 4-6 yaş gurubu arasında çocuklara dağıtmak istiyorum, 'Şişli Belediyesi'nden ya da Sarıgül'den Masallar' diye. Seçeceğim masallar, çocukların geleceğine yön vermeli ve onların hedeflerini ve ufuklarını aydınlatmalı'' diye konuştu.

Sarıgül, 0-4 yaş arasında çocuklara verilen eğitimin önemli olduğunu ifade ederek şunları söyledi: "Burada çocuklarımıza öğretebileceğimiz çok farklı imkanlar var. Öğrenmemiz gerekiyor. Öğrenmenin yaşı yok. Çocuklarımız Türkiye'nin geleceği, hepimizin geleceği. Çocuklarımıza destek vermemiz ve onları geleceğe daha iyi hazırlamamız gerekiyor. Bu nedenle tüm yurttaşlarımı bu fuara katılmaya davet ediyorum. Fuarı gezerken ben de çok şey öğrendim, başka dünyalara gittim.''

Fuarda anne-çocuk bakım ürünleri, hazır giyim ve aksesuarları, bebek-çocuk eğitim araçları, bebek gıda maddelerinin yanı sıra anne-çocuk sağlığı ve eğitimi konusunda bilgilendirici seminer ve çocuklar için oyun ve etkinlikler düzenleniyor. Fuar kapsamında ayrıca, bebeklerin ve hamile kadınların fotoğraflarını çeken Mehtap Us Terzi'nin ''Yeni Hayat'' isimli sergisi ile fotoğraf sanatçısı Zerin Kültüral'ın ''Life" isimli sergisi de açıldı. Giriş ücretlerinden elde edilecek gelirin bir bölümünün Bahçelievler Çocuk Yuvası'na bağışlanacağı fuar, 11 Şubat Pazar gününe kadar ziyarete açık olacak.

(MH-ED-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title