Haberler

Şanlıurfa: Şanlıurfa'da Kız Çocuklarının Okullaşması

Şanlıurfa'nın Akçakale İlçe Kaymakamı Muhammet Aktaş'ın 2005 Yılı Kasım Ayında Göreve Başlamasından Sonra, Kız Öğrencilerinin Okula Kazandırmasında Rekora Koşuluyor.

Şanlıurfa'nın Akçakale İlçe Kaymakamı Muhammet Aktaş'ın 2005 yılı Kasım ayında göreve başlamasından sonra, kız öğrencilerinin okula kazandırmasında rekora koşuluyor.

2006-2007 Eğitim ve öğretim yılı kız öğrenci kayıtlarında Akçakale İlçesi'nde patlama yaşandı. Akçakale İlçesi'nde 2006-2007 eğitim öğretim yılında yapılan kayıtlarda 2 bin 62 kız öğrenci ve bin 580 erkek öğrenci zorunlu eğitime kazındırıldı. İlçede bu yıl yüzde 57 oranında kız öğrenci kaydedilerek, Şanlıurfa ve Türkiye rekoru kırıldı. Kızların okullaştırılması için oluşturulan ekipler 87 köy merkezi 128 mezrada ev ev dolaşarak ailelerle bire bir görüştü. Akçakale'de iki ayda 761 kız öğrenci eğitime kazandırıldı. Bu kızların bir çoğu 9-10 ve üzeri yaşlarda olduğu bildirildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title