Haberler

Şanlıurfa: Harran Üniversitesi Senatosu'ndan Fransa'ya Tepki

Fransa Ulusal Meclisi'nin Sözde Ermeni Soykırımı Yasa Tasarısını Kabul Etmesine Harran Üniversitesi Senatosu Sert Tepki Gösterdi.

Fransa Ulusal Meclisi'nin sözde Ermeni Soykırımı Yasa tasarısını kabul etmesine Harran Üniversitesi Senatosu sert tepki gösterdi.

Fransa'yı geçmişte yaptığı soykırımlarla yüzleşmeye çağıran Harran Üniversitesi Senatosu'nun konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada şu görüşlere yer verildi:

"Son yıllarda bazı Avrupa ülkelerinde, özellikle de Fransa'da 'Ermeni Soykırımı' yalanı, iç politika malzemesi ve ülkemize karşı türetilen politikalarla gündem maddesi yapılagelmektedir. Tarihsel gerçeklere rağmen politik amaç ve hedefler uğruna, sistemli bir şekilde doğruları çarpıtarak Türk milletini soykırımcı göstermeyi amaçlayan Fransız parlamenterlerini, yakın tarihlerinde Anadolu'da, Vietnam'da ve Cezayir'de gerçekleştirdikleri katliam ve soykırımlarla yüzleşmeye çağırıyoruz. Konunun uzmanı bilim insanları yerine tarih yazmayı üstlenmek, parlamentoların işi olmadığı gibi bu tutum, evrensel hukuk kuralları ile de bağdaşmaz. Bu yasa tasarısının var olan tüm objektif bilgi ve gerçeklere rağmen kabul edilmesi, Türk Fransız ilişkilerini onarılmaz bir biçimde yaralayacaktır. Harran Üniversitesi Senatosu olarak, bir kez daha bu dayanaksız ve haksız girişimi şiddetle kınıyor ve başta Fransa olmak üzere diğer tüm ülkelerin de olası benzer girişimlerden uzak durmalarını evrensel barış ve hukuk adına bekliyoruz."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title