Haberler

Şanlıurfa'da Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması Düzenlendi

Şanlıurfa'da Bölgeler Arası Kur'an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması Düzenlendi.

Şanlıurfa'da bölgeler arası Kur’an-ı Kerimi güzel okuma yarışması düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesindeki Kur'an Kurslarında yüzünden okuyan öğrenciler arasında yapılan yüzünden Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma bölge yarışmasına; Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Kilis, Hatay ve Gaziantep il birincileri katıldı.

Şanlıurfa Esentepe H.Mehmet Demiroğlu Camii’deki yarışmada Şanlıurfa İl Müftü Vekili Meki Solmaz’ın başkanlığında Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof.Dr. Abdurrahman Elmalı, Birecik İlçe Müftüsü Halil Şekerci, Bozova İlçe Müftüsü Yaşar Bolat ve Şanlıurfa İmam Hatip Lisesi Meslek dersleri öğretmeni İbrahim Halil Rençber jüri oluşturuldu.

Bölge yarışmasının sonunda kızlarda; Şanlıurfa Merkez Ulu Camii Kız Kur'an Kursu öğrencilerinden Fatma Değerci birinci olurken, ikinciliği Kahramanmaraş Merkez Medine Kur'an Kursundan Kübra Aaçıksarı, üçüncülüğü ise Kilis Merkez Fındıklı Kız Kur'an Kursundan Semra Turan aldı.

Erkeklerde ise Kahramanmaraş Merkez Hüdaverdi Kur'an Kursundan Mehmet Nar ilk sırayı alırken, Hatay Merkez Habibi Neccar Kur'an Kursundan Mustafa Hikmet Kerez ikinci oldu. Yarışmada üçüncülüğü ise Şanlıurfa Merkez Bölge Yatılı Kur'an Kursundan M.Sadık Düger aldı.

Yarışmaların birincisine birer Cumhuriyet altını, 2. olanlara yarım altın, 3. olanlara ise çeyrek altın ve hediyeler verildi.

Birinci olan öğrenciler 12 Haziran 2007 Salı günü Ankara'da Diyanet İşleri Başkanlığında Türkiye Finali için ön elemeye alınacaklardır.

(AB-ST-ST-Y)

01.06.2007 17:33 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title