Haberler

Şanlıurfa'da 20 Çocuk Sünnet Ettirildi

Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanesi Tarafından İhtiyaç Sahibi 20 Çocuk Sünnet Ettirildi. Balıklıgöl Devlet Hastanesi Başhekimi Operatör Dr. İzzettin Korkmaz, Bu Yıl İlk Kez Sünnet Şöleni Gerçekleştirdiklerini ve Bunu Geleneksel Hale Getireceklerini Söyledi.

Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanesi tarafından ihtiyaç sahibi 20 çocuk sünnet ettirildi. Balıklıgöl Devlet Hastanesi Başhekimi Operatör Dr. İzzettin Korkmaz, bu yıl ilk kez sünnet şöleni gerçekleştirdiklerini ve bunu geleneksel hale getireceklerini söyledi.

Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanesi'nde yapılan sünnet şölenine, Vali Yardımcısı Abdulmutalip Akdemir, Balıklıgöl Devlet Hastanesi Başhekimi Operatör Dr. İzzettin Korkmaz ve sünnet olacak çocukların aileleri katıldı. Şanlıurfa Devlet Hastanesi Başhekimi Operatör Dr. İzzettin Korkmaz, bu yıl ilk kez yapılan sünnet şölenini geleneksel hale getireceklerini belirterek, "Okulların tatil olmasından faydalanarak maddi durumu yerinde olmayan 20 ailenin çocuklarını sünnet ettirme kararı aldık. Sünnetin sağlıklı şartlarda yapılması gerekiyor. Paklarda, bahçelerde veya açık yerlerde olmaz. Ameliyathane ve hijyenik ortamda olması gerekiyor. Sünnetlerin yapılması için sosyal güvenlik kurumlarının finanse etmesi gerekiyor. Ama sünnet hastalık kabul edilmediği için sosyal güvenlik kapsamı dışında kalıyor. Bu yıl ilk kez böyle bir şeyi başlattık. Bunu geleneksel hale getirmeyi düşünüyoruz. Gelecek yıl bu sayı artabilir" dedi.

Sünnet töreni öncesinde Şanlıurfa Vali Yardımcısı Abdulmutalip Akdemir ve Başhekim Operatör Dor. İzzettin Korkmaz, çocuklara çeşitli oyuncaklar dağıttı.

(FÖ-ST-NÇ-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title