Haberler

Samsun: Samsun Eski Otogar Alanının İmar Planı Değişti

Samsun'da, Eski Otogarın Yıkılarak Yeni Yerine Taşınmasıyla Boşalan Alanın Ticaret Merkezi ve Otel Yapılmasına Yönelik İmar Değişikliği, Komisyon Tarafından Onaylandı.

Samsun'da, eski otogarın yıkılarak yeni yerine taşınmasıyla boşalan alanın ticaret merkezi ve otel yapılmasına yönelik imar değişikliği, komisyon tarafından onaylandı.

Büyükşehir Belediyesi Meclisi Karma Komisyonu Meclis Salonu'nda Gazi Belediye Başkanı ve Komisyon Başkanı Süleyman Kaldırım'ın başkanlığında toplandı. Toplantıda bir çok akaryakıt istasyonunun LPG dolum tesisi izni komisyon tarafından onaylandı. Diğer imar değişiklikleriyle beraber Atatürk Bulvarı üzerinde Canik Belediyesi'nin yanında bulunan ve Yeşilkent Beldesi'nde çevre yolu üzerindeki yeni yerine taşınan otogarın boşalan alanıyla ilgili imar planı değişikli görüşüldü.

Belediyenin rant sağlamasının doğru olduğunu, o bölgede yapılacak iş merkezi ve otel ile yoğunluğun daha da artacağını belirten CHP Grup Başkanı Mustafa Cemal Ulusoy, alanın başka şekilde değerlendirilebileceğini söyledi.

Söz alan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Adnan Bahadır, Samsun'un acil otel ihtiyacı olduğunu, otellerin mutlaka şehre kazandırılması gerektiğini kaydetti. Bahadır, "Şehir merkezinde otel yapacak yer yok. En uygun alanlardan bir yerde eski otogarın olduğu alan. Biz her türlü alternatifi düşünüyor ve en uygununu yapmaya çalışıyoruz. Her şey şehrimizin geleceği için" dedi.

(MD-SA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title