Haberler

Samsun: Laser Türkiye Birinciliği Yelken Yarışları

Türkiye Yelken Federasyonu Laser Türkiye Birinciliği Yelken Yarışları'nın son gününde yelkenciler rüzgarın çıkmasını bekliyor.

Türkiye Yelken Federasyonu Laser Türkiye Birinciliği Yelken Yarışları'nın son gününde yelkenciler rüzgarın çıkmasını bekliyor.

Samsun Yelken Spor Kulübü Tesisleri'nde Tekirdağ, Burdur, İzmir, İstanbul, Trabzon, Sinop, Muğla, Samsun, Çanakkale, Kocaeli, Hatay ve Adana'dan yarışmaya katılan 15 takımdan ve 108 yelkencinin laser standart, laser radiel ve laser 4.7 kategorilerinde birincilik için mücadele ettiği yarışlarda rüzgar sorunu yaşandı.

Yarışmalara katılan Fenerbahçe Kulübü'nün Yelken Şube Kaptanı Yılmaz Yamaç, son günde de rüzgar sorunu olduğunu ve rüzgarın çıkmasını beklediklerini dile getirerek, "Kulüp olarak yarışlara 11 laser teknemiz 11 sporcumuz ve bir antrenörümüzle katıldık. Yarışlar esnasında havalar pek müsait olmadı. Biz rüzgarsız hiçbir şey yapamayız. Fakat şimdiye kadar yarışlar devam etti" dedi.

Neticeye tesir edecek son yarışı beklerken şimdiye kadar aldıkları sonucu aktaran Yılmaz Yamaç, "Şu anda laser standartta Alican Kaynar ikinci, laser radiel gençlerde Berkcan Biren üçüncü ve laser 4.7'de Canberk Karahan ikinci durumda. Kulübümüz açısından yarışlar gayet iyi gidiyor" diye konuştu.

Fenerbahçe'nin 1979'dan beri yelken sporunun içinde bulunan yelkencisi Arif Gürdenli ise, 2 olimpiyatta Türkiye'yi temsil ettiğini, 400'ün üzerinde milli karşılaşmada yer aldığını hatırlatarak, "Şimdi 2008 Olimpiyatları'na hazırlanıyorum. Fenerbahçe'yi temsilen de Samsun'da ekip olarak bulunuyoruz. Oldukça iyi bir performans gösteriyoruz. Rüzgar açısından şanssızlıklar yaşadık, Karadeniz'in rüzgarlı olmasını bekliyorduk ancak sonuçta yelken yarışlarında her an şartlar değişebiliyor. Bu zor şartlarda bile takım olarak iyi bir hava yakalayabildik. Sporcularımızdan ikisi ikinci, biri üçüncü sırada. Son yarışlarda iki sporcumuz birincilik için yarışacak. Bugünkü yarışlarda amacımıza ulaşıp İstanbul'a yüzümüzün akıyla gitmek istiyoruz" dedi.

Samsun'da ilk 3 günlük yarış sonuçlarına göre dereceye giren sporcular Alican Kaynar, Berkcan Biren ve Canberk Karahan ise son yarışlara rüzgarın çıkmasıyla başlayacaklarını ve en iyi sonucu almak için mücadele edeceklerini söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title