Haberler

Samsun İl Genel Meclisi Toplantısı

Samsun İl Genel Meclisi'nin Ekim Ayı 3

Samsun İl Genel Meclisi'nin Ekim ayı 3. oturumu gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı(OKA) Genel Sekreteri Mevlüt Özen, Küçük Ölçekli Altyapı Geliştirme, Kültürel, Turistik Değerleri Koruma ve İyileştirme Mali Destek Programı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Özen, mali desteklerden den yararlanacak projelerle ilgili başvuruların 13 Aralık'ta sona ereceğini belirterek, şunları söyledi:

'Projeler, ajansın faliyet gösterdiği Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat illerinde gerçekleştirilmelidir. Rekreasyon alanlarının oluşturulması veya yenilenmesi, kale, han, hamam, çarşı, kervansaray ve taşınmaz kültür varlıklarının rehabilite edilerek turizm amaçlı kullanılması, yerli ve yabancı turistlerin ziyaret edip vakit geçirebileceği cazibe mekanlarının oluşturulması, sanayi bölgelerinde mevcut atık su ve katı atık arıtma tesislerinin kurulması yada rehabilitasyonu, turizm değeri taşıyan bölgeler ile sanayi bölgelerinde tehlikeli atık depolama tesis kurulması yada rehabilatasyonu gibi konular hazırlanacak projeler için örnek olabilir. Bu kapsamda bir başvuru sahibi en fazla dört proje başvurusunda bulunabilir ve en fazla iki proje ile desteklenebilir'

Toplantıda Vezirköprü ve Kavak ilçelerine bağlı bazı köylerin yerleşik alanları ile ilgili hazırlanan imar ve bayındırlık raporları görüşüldü.

(MKU-NÖZ) - SAMSUN

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title