Haberler

Samsun: Hoşsev Genel Başkanı Ersanlı'dan Açıklamalar

Merkezi Samsun'da Bulunan Hoşgörü ve Sevgi Ocağı Derneği (Hoşsev) Genel Başkanı Prof. Dr. Kurtman Ersanlı, Doyumsuzluk, Tatminsizlik ve Açgözlülüğün Had Safhaya Ulaştığını, Dünyanın Hoşgörü ve Sevgiye İhtiyacı Olduğunu Belirtti.

Merkezi Samsun'da bulunan Hoşgörü ve Sevgi Ocağı Derneği (HOŞSEV) Genel Başkanı Prof. Dr. Kurtman Ersanlı, doyumsuzluk, tatminsizlik ve açgözlülüğün had safhaya ulaştığını, dünyanın hoşgörü ve sevgiye ihtiyacı olduğunu belirtti.

Dernek Genel Merkezi'nde gazetecilerle sohbet toplantısı düzenleyen Prof. Dr. Kurtman Ersanlı, Türkiye ve dünya genelinde insanlığı hoşgörü ve sevgiye davet etti. İngiltere'de katıldığı konferanslar ve radyo programlarında büyük ilgi gördüklerini hatırlatan Ersanlı, "Yurtiçi ve yurtdışında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hiçbir oluşum ve kuruluşla bağlantımız yok. Bu dernek insanlık ailesinin bilgilendirilmesi amacıyla kurulmuştur" dedi.

Bilgi kaynaklarının insanlığı irşad etmiş Yunus Emre, Mevlana ve Hacı Bektaş-i Veli gibi gönül erleri ve onların en güzel şekilde yaydığı İslamiyet ve Türk kültürü olduğunu ifade eden Ersanlı, böyle yüce bir gayeyi hedef seçmiş bir hareket olduklarını vurguladı. İnsanlık içtikçe tükenmeyecek kaynakları bulunduğunu dile getiren Ersanlı, "Mevlana Hazretleri 'Ne olursan ol yine gel', Hacı Bektaş-ı Veli 'İman ile ikrar ile eline, beline, diline hakim ol' demiştir. Ülkemizin ve dünyamız, içine düştüğü kötü durumdan ancak böyle kaynaklar sayesinde kurtulabilir" diye konuştu.

Son zamanlarda giderek artan değer erozyonu yaşandığını, anne, baba ve idarecilerin kaygıyla, "İnsanlık nereye gidiyor?" diye sorduğunu, doyumsuzluk, tatminsizlik ve açgözlülüğün insanlığa ve tabiata zarar verdiğini kaydeden Ersanlı, şunları söyledi:

"Dernek olarak bir yandan insanlığın diğer yandan tabiatın kurtarılması için çaba harcayacağız. Küreselleşme ve postmodernizm denilen iki akım 'Ayı yavrusunu severken öldürürmüş' misali değerleri ve insanlığı yok ediyor. İnsanı doyumsuz yapıyor. Böyle giderse insan egoizminin önünde kimse duramaz. Bizim ülkemizde evlendirilmelerine izin verilmeyen iki genç ailelerini ortadan kaldırmak için plan yapıyor. Karnı doysa gözü doymayan, istediğini alamadığı zaman öldüren insanlar var. İnsanoğlunun yeniden yapılandırılması gerekiyor. Kuralsız yaşama yöneliş toplumları mahvediyor. Küreselleşme ve postmodernizm bunları yaptırırken ortaya çıkan kültürsüzlüğe 'popüler kültür' deniyor. Sömürmek amaçlı, gündelik, içi boş kültür insanlığı kemiriyor. Yeniden insani duyguları yeşertmek için büyük mücadelemiz sürüyor."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Mehmet Görmez, Cübbeli'ye açtığı davayı kazandı! İşte alacağı tazminat

Mehmet Görmez, Cübbeli'ye açtığı davayı kazandı! İşte alacağı tazminat

Bakmadan Geçme

Bu kadarı da fazla ama! Wanda Nara sere serpe poz verdi

Bu kadarı da fazla ama! Wanda Nara sere serpe poz verdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title