Haberler

Samsun'dan Kısa Kısa

Vezirköprü ilçesinde Anadolu Lisesi ile Vezirköprü Belediyesi ortaklığında "Vezirköprü Anadolu Lisesi Temiz Gelecek" (VALTEG) projesi uygulanmaya başlandı.

Vezirköprü ilçesinde Anadolu Lisesi ile Vezirköprü Belediyesi ortaklığında "Vezirköprü Anadolu Lisesi Temiz Gelecek" (VALTEG) projesi uygulanmaya başlandı.

Proje kapsamında pil, plastik ve kağıt gibi atıkların geri dönüşüme kazandırılabilmesi için ilçe merkezinde belirli noktalara kutular yerleştirildi.

Proje koordinatörü Erkan Ulaşır, temiz bir gelecek için projeyi uyguladıklarını belirterek, projenin ilçedeki okullarda başlatıldığını ve ikinci aşama olarak ilçe merkezinde de uygulanmaya başlandığını söyledi.

Ulaşır, proje kapsamında Belediyenin belirlediği bir alanda temizlik faaliyeti gerçekleştirerek temiz çevre yürüyüşü gerçekleştireceklerini de kaydetti.

Vezirköprü'de sürücülere uyarı

Vezirköprü Jandarma Komutanlığı Trafik Timi, özel bir sürücü kursuyla işbirliği yaparak ilçedeki sürücülere trafik kurallarıyla ilgili broşür dağıttı.

Sürücülere broşürleri vererek trafik kurallarına uymalarını isteyen ekipler, Vezirköprü yolundaki riskli alanları da broşürler üzerinden gösterdi.

Trafik güvenliğini artırmak ve trafikte sürücüleri bilinçlendirerek kazaları en aza indirmek için uyarıda bulunduklarını belirten jandarma trafik ekipleri, uygulamayı özellikle bölge trafiğini bilmeyen yabancı plakalı araçların sürücüleri üzerinde yoğunlaştırdıklarını kaydetti.

Havza Belediyesinde hizmet içi seminer

Havza Belediyesi tarafından personelin motivasyonunu ve hizmette verimliliğini arttırmak amacıyla hizmet içi seminer verildi.

Belediye Başkanı Murat İkiz, seminerlerle amaçlarının hem çalışanların hem de yapılan hizmetlerin kalitesini artırmak olduğunu söyledi.

Eğitmen Sevgi Çağlayan tarafından sevgi ve iletişim dilleri, beden dili, benlik algısı, kişisel gelişimde Türk çekirdek aile yapısının etkileri, karakter tahlili, hedef belirleme ve motivasyon teknikleri gibi konularda katılımcılara bilgiler verildi.

Dünya Engelliler Günü

Havza Huzurevi Spor Kulübü Derneği ve Havza Gençlik Merkezi Müdürlüğü tarafından yürütülen "Hayatta Ben de Varım Projesi" çalışmaları kapsamında özel gençlerin Engelliler Günü kutlandı.

Etkinlikler kapsamında 50 özel genç ilk olarak Kavak Gençlik Merkezi'ni ziyaret etti daha sonra Kavak Göleti ve piknik alanında doğa yürüyüşü yaptı.

Havza 25 Mayıs Spor Salonu'nda düzenlenen kutlamada gençler, aileleri ve farklı branşlardan sporcularla gönüllerince eğlendi. İlçe esnaflarından Adem Şahin de gençlere sürpriz yaparak getirdiği yaş pastayı gençlerle birlikte kesti.

Havza Huzurevi Spor Kulübü Derneği Başkanı ve Havza Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Hasan Göktuğ projeye Huzurevi olarak destek verdiklerini belirterek, "Bizim için en büyük engelli mücadele etmeden pes edendir ve en büyük engel de sevgisizliktir. Bizler için yaşlılarımız ve engellilerimiz rahmet kaynağıdır. Öyle bakıyoruz meseleye. Elimizden geldiği kadar engellilerimiz için çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Proje Koordinatörü Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Cafer Uzun projenin amacının özel gençleri hayata bağlamak olduğunu belirterek, proje kapsamında özel gençlere yönelik el sanatları kursları, sportif aktiviteler ve sosyal faaliyetler yürüttüklerini, projeden 50 özel gencin faydalandığını belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Vezirköprü Kavak Havza Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title