Haberler

Samsun'da Çiftçilerin Eğitimi Projesi

Samsun'da Süt Hayvancılığını Geliştirmek Amacıyla Eğitim Çalışması Başlatıldı.

Samsun'da süt hayvancılığını geliştirmek amacıyla eğitim çalışması başlatıldı.

Avrupa Birliği hibe programlarından sağlanan kaynak ili Samsun'da süt sığırcılığını geliştirmek ve bölgesel ekonominin kalkındırmak için, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Veteriner Fakültesi, Samsun Veteriner Hekimler Odası, Samsun Damızlık Süt Sığırı Yetiştiricileri Birliği ve OMÜ Sürekli Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan “Samsun İli Süt Hayvancılığını Geliştirmek Amacıyla Çiftçilerin Eğitimi Projesi”, kapsamında bin üreticinin eğitilmesi planlanıyor. Proje kapsamında bölge hayvancılığın geliştirilmesi, süt üretimi miktarı ve kalitesinin artırılması, bölge halkının ekonomik durumunun iyileştirilmesi ve kurumlar arasında işbirliğinin sürekli hale getirilmesi hedefleniyor.

OMÜ Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Muğlalı, kırsal ekonomik kalkınmayı başarmak için alınacak önlemlerle hayvancılık sektörünün mevcut potansiyelinin harekete geçirilmesi gerektiğini söyledi. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de kırsal ekonomik kalkınmanın lokomotifinin hayvancılık sektörü olduğunu dile getiren Muğlalı, "Kaba yem yetiştirmeye uygun verimli ovaları ve coğrafik yapısı nedeniyle Samsun bir sütçülük ve besicilik diyarı olma özelliğine sahiptir. Sahip olan potansiyel gücün aktif hale getirilerek bölge hayvancılığının geliştirilmesi, ancak üreticilerin iştigal konularını bilinçli yapmaları ile mümkündür. Biz gerekli desteği sağlayarak, eğitilmeleri ve bilgilenmeleri için her türlü imkanı vereceğiz. Projemizin başarı sağlayacağına inanıyorum" dedi.

(MD-SA)

28.03.2007 17:20 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title