Haberler

Sakaryalı Mucit, Lahmacun Makinesi Yapıyor

Sakaryalı Yüksek Makina Mühendisi İsmail Kaşçı, Almanya'daki Bir Türk İşadamı İçin Lahmacun Makinesi Yapıyor.

Sakaryalı Yüksek Makina Mühendisi İsmail Kaşçı, Almanya'daki bir Türk işadamı için lahmacun makinesi yapıyor.

1980 yılından bu yana, kendisine ait "Barışsan" ve "Misan" isimli şirketlerinde, endüstriyel tesisler yapan ve ilk yerli traktöre de imza atan İsmail Kaşçı, lahmacun makinesi yapmak için kolları sıvadı. Bugüne kadar, ilk yerli traktör olan Başak'ın dışında, 6 yem, 1 un ve 5 bisküvi fabrikası yapıp teslim ettiğini söyleyen Kaşçı, "Benim felsefem zor işleri yapmak. İTÜ Makine Fakültesi öğrencisiyken Üzeyir Garih'in yanında iş hayatına başladım fakat işler bana basit gelince ayrıldım. Daha sonra hocama ait Renault fabrikasında çalışma teklifini, memur olmak istemediğim için kabul etmedim. Son olarak Zirai Donatım Kurumu'nda görev yaptım ve ilk yerli traktör Başak'ı imal ettim. Ankara'ya tayinim çıkınca istifa ettim" dedi.

Kazakistan, Romanya ve Moldova'da bisküvi fabrikaları kurduğunu, tuz, nişasta fabrikaları, Çayırova'daki Arçelik'in yanına anahtar teslim Knorr çorba fabrikasını yaptığını kaydeden Kaşçı, "Türkiye'de ilk olarak toz ürünlere vakumlu ambalaj makinesi ve dünyada sadece iki firmanın yapabildiği tam otomatik tereyağı paketleme makinesi imal ettik. Şimdi de Almanya'da lahmacun üretip dağıtımını yapan Süleyman Erze adlı Türk işadamı için lahmacun makinesi yapıyoruz" diye konuştu.

Lahmacun makinesinin işleyişi hakkında bilgi veren Kaşçı, "Makineye hamur girecek, lahmacun olarak çıkacak. Hamuru yufka haline getirilip, kalıpta yuvarlak olarak kesilecek. Makine malzemesini koyacak, yayacak sonra fırına sokacak. Piştikten sonra soğutacak ve paketlemeye gidecek. İstenirse lahmacun dondurucuda saklanmak üzere yarı pişmiş olarak da yapılabilecek. Saatte 5-7 bin lahmacun üretecek makineyi 2.5 ayda bitirmeyi hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

İsmail Kaşçı'nın oğlu Barış Kaşçı ise, şirketlerin genel müdürlüğünü yürütüyor. İTÜ Elektronik Mühendisliği son sınıfta okurken trafik kazası geçirerek felç olan Barış'ı, İsrail'de tedavi ettirdiklerini söyleyen İsmail Kaşçı, "Oğlum orada bir süre tedavi gördü. Şimdi tekerlekli sandalyeyle de olsa Genel Müdür olarak şirketleri yönetiyor. Oğlum 6 dil biliyor" dedi.

(İÇ-AK-ÖZ-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Amedspor - Menemenspor CANLI İZLE! Amedspor - Menemenspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı CANLI İZLE! Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı nereden izlenir? Bursaspor - Vanspor maçı CANLI İZLE! Bursaspor - Vanspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Ekmeğe zam var mı? Ekmeğe zam gelecek mi, kaç TL olacak? Lovely Runner 9. bölüm ne zaman? Lovely Runner 9. bölüm yayınlandı mı? YENİŞEHİR ARNAVUTKÖY KURA ÇEKİMİ CANLI: THY Emlak Konut Yenişehir evleri Arnavutköy kura çekimi nereden izlenir? İstanbul - Sivas yüksek hızlı tren açıldı mı? İstanbul - Sivas YHT başladı mı, kaç saat sürüyor? Cumartesi günü kargolar açık mı? Cumartesi günü kargolar saat kaça kadar açık, dağıtım yapıyor mu 2024? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü (Yarın) noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Hangi surede iki besmele vardır? Hangi surede iki besmele geçmektedir? 4 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 4 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 4 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK? (SAYAÇ)? 4 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title