Haberler

Sakarya'da Yürüme Engelli Vatandaşları Hayata Bağlayan Proje

Sakarya'nın Sapanca ilçesinde yürüme engelli vatandaşlar, geliştirilen proje kapsamında iş yerlerinde istihdam ediliyor.

Sakarya'nın Sapanca ilçesinde yürüme engelli vatandaşlar, geliştirilen proje kapsamında iş yerlerinde istihdam ediliyor.

Sapanca Engellileri Koruma, Yardımlaşma ve Kültür Derneği tarafından ilçede başlatılan çalışma ile engelli vatandaşlar, gönüllü işyerlerinde istihdam ediliyor. Bu proje ile engelli vatandaşların hayata daha sıkı sarılması amaçlanıyor.

Uygulamaya koyulan proje hakkında bilgiler veren Dernek Başkanı Cemil Ertuğ, "Sapanca'daki çalışabilecek engelli vatandaşların arkadaşlarımızın iş istihdamını sağlayabilmek için bu projeyi geliştirdik. Projemizin özeti işletme sahiplerinin normal insanlara yatırdıkları paket servis hizmetini engelli arkadaşlarımıza yaptırmasıdır. Bu projenin gelişerek büyümesi için çaba harcıyoruz. Ben buradan arkadaşlarım adına bize bu imkanı sağladığı için öncelikle Çınar restoran sahibi Aysel hanıma teşekkür ederim" dedi.

Asıl amaçlarının para kazanmak değil, eve kapanmamak olduğunu belirten Ertuğ, "Burada çalışmamızda asıl amaç para kazanmak değil bahşiş veren müşterilerde oluyor ama burada asıl amacımız eve kapanmamak. Ben çoğu zaman eve kapanan engelli arkadaşlarıma kızıyorum. Çünkü istedikleri zaman aşamayacakları engel yok. Bizde bunun göstergesi olarak bugün burada toplandık. İnşallah bundan sonra daha kapsamlı hareket edeceğiz. Belediye Başkanımız İbrahim Uslu'dan bir dahaki hafta için randevu alacağız. Bir engelli otobüsü için başvurmak istiyoruz. Sağ olsun kendileri bizle zaten ilgili bu konuda da ilgi göstereceğine inanıyorum. Görüşmede Sapanca'da ki yollarımız ve kaldırımlarımız içinde bilgi vereceğiz" diye konuştu.

Proje kapsamında bir iş yerinde paket servislerin dağıtımını yapan Cevat Solaka ise, "Ben bir haftadır buradayım, sipariş getirip götürüyorum. Aysel ablaya yardım ediyorum ve burada olmaktan çok mutluyum. Çevrem değişti buranın ortamı çok güzel. Ben 32 yıldır hiçbir iş yapmamıştım. Yaklaşık bir haftadır buradayım çalışıyor gibi oluyorum burada. Bana değer verdiler. Kendimi mutlu hissediyorum. Özel biri hissettim çünkü gerçekten, bir şeye yaramak çok bir duyguymuş bunu anladım" dedi.

Çalıştığı için kendini normal insanlardan farksız gördüğünü de belirten Solaka, "Servis götürdüğüm insanlar sağ olsunlar beni çok iyi karşılıyorlar. Sanki normal insanlar gibi hiçbir engelimizi görmeden bizi karşılıyorlar. Çalışmak gerçekten çok güzel bir şey. Evde durunca kendimizi dinliyor ve hastalık hastası oluyoruz. O yüzden bence evde durmamak gerekiyor. Çıkıp gezmek yada bir şeylere yararlı olmak gerekiyor. Çalışırken çok mutluyum. Buradan eve gittiğimde annem beni balkonda bekliyor. Gelene kadar. Eve geldiğimde de çok güzel karşılıyor. Yemeği beraber yiyoruz. Bir haftadır çok mutluyum birde ayrıca geçtiğimiz Pazar günü İstanbul'da sözüm oldu. Sözlüm Elif'e buradan onu çok sevdiğimi söylemek istiyorum. Sözlendim, burada duruyorum yani iki mutluğu bir arada yaşıyorum" şeklinde konuştu.

Balon satarak hayata tutunmaya çalışan Hüseyin Sağlam ise, "1994'de yüksekten düşme sonucu omur ilik felci oldum. Kendimi eve kapatmak istemedim 3 yıldır balon ve rüzgar gülü satıyorum. Akülü aracımla toplum içine çıkmaya çalıştım. Çocuğum var üniversitede okuyor" dedi. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sapanca Sakarya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title