Haberler

Sahile Tıbbi Atık Atıyorlar

Samsun'un Tekkeköy İlçesi Costal Mevkiinde Sahile Bazı Hastane ve İlaç Firmaları Tarafından Atılan Tıbbi Atıkların İnsan Sağlığını Tehdit Ettiği Bildirildi.

Samsun'un Tekkeköy ilçesi Costal mevkiinde sahile bazı hastane ve ilaç firmaları tarafından atılan tıbbi atıkların insan sağlığını tehdit ettiği bildirildi.

Tekkeköy ilçesi ile Çınarlık beldesi arasında kalan yaklaşık 10 kilometrelik sahil bandında yaşanan tıbbi atık sorununun önüne geçilememesi şaşkınlıkla karşılanırken, Çınarlık Belediye Başkanı Nihat Soğuk, düzenli olarak temizlik yapmalarına rağmen tıbbi atık kirliliğini engelleyemediklerini dile getirdi. Samsun'un çanak şeklindeki fiziki yapısından dolayı söz konusu sahile poyrazın etkisiyle tıbbi atık dışında gemi atıklarının da toplandığını kaydeden Soğuk, "Geniş bir alanın atıkları sahilimize vuruyor. Bu kirliliğe bir de hastane ve ilaç firmalarının tıbbi atıkları karışınca iş içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Diğer belediyelerin de imkanlarından yararlanarak temizlik yapıyoruz, ama nafile" dedi.

Sahip oldukları sahilin Avrupa'da olsa el üstünde tutulacağını söyleyen Soğuk, devlet desteğiyle bu sahilin korunması gerektiğini vurguladı.

Samsun Çevre ve Orman İl Müdürü Kadir Kılıç ise, sahili tıbbi atıklarla kirleten firmaların bulunması ve gerekli cezai işlemlerin uygulanması için çalışma başlattıklarını ifade etti.

(İG-AG-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title