Haberler

Farkındalık Arttı, Kordon Kanı Saklayanlar İkiye Katlandı!

Güncelleme:

Anne-babaların farkındalığı arttı, kordon kanı saklayanların sayısı Türkiye'de ikiye katlandı.


Son birkaç yıl içinde İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerde sınırlı olan kordon kanı saklanmasına yönelik ilgi ve erişim ailelerin bilinçlenmesi sayesinde tüm Türkiye'de ulaşılabilir hale geldi.

Avrupa'nın en büyük 2'nci kordon kanı bankası Polonyalı FamiCord Group'un Türkiye'deki iş ortağı Yaşam Kordon Kanı Bankası yetkilisi Serdar Burku, "Kordon kanı ve dokusunu saklamanın kıymeti daha fazla anlaşılır hale geldi. Yaşam Kordon Kanı Bankası olarak yıl boyunca hastaneler, hekimler, gebe eğitmenleri ve konuyla ilgili kurumlarla yaptığımız işbirlikleriyle bu bilinçlenme sürecine katkı yapıyoruz. Son bir yılda hizmet verdiğimiz aile sayısı ikiye katlandı. İstanbul, Ankara, Adana ve İzmir gibi merkez çalışanlarımıza Antalya, Gaziantep, Konya, Malatya ve Kıbrıs gibi temsilcilikler de ekleyerek, hemen hemen tüm Türkiye'ye ve yavru vatana ulaşabilir duruma geldik" dedi.
BİLİNÇLENME HIZIMIZ YÜKSEK!

Avrupa'da her hamileye kordon kanı ve dokusunun saklanması, kök hücre tedavisinin önemi konusunda bilgi verilmesinin Avrupa Birliği Parlamentosu kararlarına göre Eylül 2012'den beri zorunlu olduğuna dikkat çeken Burku, "Sağlıklı nesiller yetişmesi ve kalıcı hasarlara neden olmadan hastalıklara önlem alınması için büyük önem taşıyan bu konuda Türkiye'deki bilincin bu kadar hızlı artması bizleri umutlandırıyor. Henüz Avrupa'ya oranla bilinç ve duyarlılık konusunda daha geride olabiliriz ama bilinçlenme ve erişim hızımız çok yüksek" değerlendirmesini yaptı.

Burku, Yaşam Kordon Kanı Bankası olarak sosyal medya kanallarını, gebe okullarını kullanarak, hastaneler ve hekimlerle yoğun bir iletişim yaparak bu konudaki bilinçlenmeye katkıda bulunmaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

Kaynak: Bültenler / Sağlık

İstanbul Türkiye İzmir Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title