Haberler

Evinize ve İşyerinize Mutluluk Katın

Yaşam kalitenizi arttırmak istiyorsunuz fakat nereden başlayacağınızı mı bilmiyorsunuz?

Öyleyse 5000 yıldır uygulanan Feng Shui öğretisi ile yaşam alanınıza ne kadar basit çözümlerle hayatınıza ne kadar büyük etkiler yaratabileceğinizi görün.

Yaşam kalitenizi arttırmak istiyorsunuz fakat nereden başlayacağınızı mı bilmiyorsunuz? Öyleyse 5000 yıldır uygulanan Feng Shui öğretisi ile yaşam alanınıza ne kadar basit çözümlerle hayatınıza ne kadar büyük etkiler yaratabileceğinizi görün. Profesyonel destek almak istiyorsanız MADDE US olarak Feng Shui uzmanlarımızdan destek alabilirsiniz. Görüşmeden önce ön bilgi için http://www.maddeus.com/neler-yapariz/feng-shui/ adresinden fikir sahibi olabilirsiniz.

1) Feng Shui nedir ve neye yarar?

5000 yıllık bir geçmişi olan Feng Shui öğretisi 'rüzgâr' ve 'su' anlamına gelir. Temelleri Çin'e dayanır ve 'hava ve suda bulunan ruhları kontrol etmek' için uygulanırdı. Feng Shui bize enerjinin döngüsünün bir tesadüf olmadığını ve bizim de bunun bir parçası olduğumuzu öğretiyor. Asıl amaç, mutlu, huzurlu ve ferah bir yaşamdır.

Evimiz sadece dört duvardan oluşmaz, orayı severek seçtik ve içinde yaşamımızı sürdürüyoruz. Hayatımızda önemli birçok olay evimizde gerçekleşmiştir. Buradaki enerjinin doğru sirküle etmesi hayatımızı etkileyebilir. Aşk, ilişki, para, başarı, kariyer, sağlık, zindelik, çocukların korunması, yetenek gibi birçok kavram ele alınır ve istenen durum Feng Shui ile sağlanmaya çalışılır.

Feng Shui uygulama alanları:

• Beklenmedik olumsuz olaylar

• Aile içi geçimsizlikler

• İşinizi kaybetmemiz

• Uyku ve sağlık problemleri

• Aşk ve evlilikte olumsuz ilişkiler

• İnsanlardan destek görememek ve yalnızlık.

2) Feng Shui'nin temeli: Chi

Feng Shui öğretisinin temelini 'Chi' oluşturuyor. Asıl amaç görünmez ama etrafımızda mevcut olan yaşam enerjisini Feng Shui kurallarına uyarak arttırabilmek. Eviniz veya işyerinizde bulunan pozitif Chi'yi arttırmak ve doğru yönlendirmek, sağlık, başarı ve uyuma yol açacaktır. İki farklı Chi vardır: Sheng Chi ve Sha Chi. Sheng Chi yani olumlu ve mutlu enerji, herşeyin yolunda gitmesini ve başarılı olmayı simgelerken Sha Chi hayatta herşeyin kötü ve olumsuz gittiğinde ortaya çıkan Chi'dir.

3) Kua sayınız kaç?

Kua sayınızın hesaplanması Feng Shui'de kendiniz ile ilgili ilk adımınızdır. Kua sayınızın hesaplanması için cinsiyetiniz, doğum tarihiniz ve doğum yeriniz gözönünde bulundurulur. Kua sayınız ile, ait olduğunuz yaşam grubunuz ve yönlerin üzerinizde faydalı veya zararlı olan etkileri belirlenir

4) Feng Shui yaşam alanları

Feng Shui'de 9 ayrı yaşam alanı bulunmaktadır:

1. KAN - Su: Kariyer ve bereket

2. KUN - Toprak: Aşk ve ilişki

3. CHEN - Gök gürültüsü: Aile ve sağlık

4. SUN - Rüzgar: Para ve finans

5. TAI CHI - Merkez Denge

6. QUIEN - Gökyüzü: Yardımcı olabilecek insanlar ve arkadaşlık

7. TUI - Deniz: Çocuk ve yaratıcılık

8. KEN - Dağ: Bilgi ve aydınlık

9. LI - Ateş: Şöhret

Bagua planı doğrultusunda ev veya işyeriniz düzenlenir ve olumsuz bölgede kalan yaşam alanlarınız dengelenir. Bu yöntem yardımıyla ayrıca ev veya işyerinizde eksik olan yönler de tespit edilir. Çünkü olumsuz olan yönlerin yanısıra eksik olan bir yön de evdeki veya işyerindeki dengeyi bozabilir.

5) Sahte Feng Shui uzmanlarına dikkat!

MADDE US olarak tavsiyemiz evinizi veya işyerinizi mutlaka profesyonel bir Feng Shui uzmanı tarafından planlatmaktır. Feng Shui bir trend olmaya başladıkça sahte Feng Shui uzmanların sayısı arttı. Artık Feng Shui eğitimi almış mimarların yanı sıra mobilyacılar, dekorasyoncular ve yaşam koçları da Feng Shui danışmanlığı yapmaktadırlar. Uzmanınızı seçerken referans listesini olduğuna ve danışmanlık hizmeti sunarken size bir rapor teslim etmesine önem verin.

Kaynak: Bültenler / Sağlık

Sağlık Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title