Haberler

3 boyutlu skolyoz egzersizleri ile kızımın hayatı değişti

Güncelleme:

Omurga eğriliği olarak bilinen ve sıklıkla gelişme çağındaki 10-14 yaşındaki kız çocuklarında görülen skolyoz, Türkiye'de yaklaşık 1,5 milyon kişiyi etkiliyor.

4 Haziran Pazar günü Caddebostan Sahili'nde Skolyoz Farkındalık Ayı'na özel olarak Sportomed Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi öncülüğünde düzenlenen "Fark et, fark yarat" etkinliği sıradışı bir projeye ev sahipliği yaptı.

SANAT VE SPOR DÜNYASINDAN ÜNLÜ İSİMLER "#FARETFARKYARAT" DEDİ!

Skolyoz hastaları ve "Kıvrımlı Kızlar-Curvy Girls"ün İstanbul Grubu Kurucuları'nın katılımıyla gerçekleşen etkinliğe sosyal medyadan da birçok ünlü sanatçı ve milli sporcu destek verdi.

Skolyoz hastalığına farkındalık yaratmak amacıyla başta Zuhal Olcay, Ceyhun Fersoy, Gökhan Töre, Ender Arslan, kadın basketbol milli takım oyuncusu Birsel Vardarlı Demirmen gibi önemli isimler
videoları ile destek oldu.

KARAGÖZ-HACİVAT EŞLİĞİNDE SKOLYOZU ANLATTILAR

Etkinlik günü aynı zamanda çocuklara skolyoz hastalığını anlatmak ve fark etmelerini sağlamak adına
Ramazan Ayı'na özel olarak Karagöz-Hacivat temalı canlı tiyatro oyunu ile skolyoz hastalığının tanı ve
erken teşhisinin önemi anlatılırken, şişme langırt maçları, ödüllü yarışmalar ve skolyoz egzersizleri ile unutulmayacak bir etkinliğe Caddebostan Sahili sahne oldu.

AİLELER DİKKAT ETSİN!

Sportomed Skolyoz ve Omurga Kliniği Kurucusu Fizyoterapist Serpil Şakir, etkinlik alanında yaptığı açıklamada, Skolyoz'un omurganın sağa veya sola yön değiştirmesi ve omurganın kendi etrafında dönmesiyle oluşan üç boyutlu bir omurga deformitesi olduğunu söyledi.

Genellikle ergenlik döneminde ve daha çok kız çocuklarında görülen skolyozun son yıllarda erkek çocuklarda da görülmeye başladığını belirten Şakir, ailelere çocuklarının ergenlik dönemlerindeki fiziksel değişikliklerini dikkatli takip etmeleri konusunda uyarıda bulundu. Fizyoterapist Şakir: "Sağlıklı bir omurgaya arkadan bakıldığında omurların düz bir hat üzerinde dizilmiş olduğu görülür. Yandan bakıldığında ise boyun bölgesinde hafif içe doğru, sırtta dışa doğru ve bel bölgesinde de yine içe doğru olan kıvrımlar vardır. Bunlar omurganın fonksiyonel eğrilikleridir." şeklinde konuştu.

3 BOYUTLU SKOLYOZ EGZERSİZLERİ İLE KIZIMIN HAYATI DEĞİŞTİ

Kendi kızına da iki yıl önce skolyoz teşhisi konduğunu ve kızının belindeki 22 derecelik skolyozun bir buçuk yıllık düzenli egzersizle on dereceye indiğini dile getiren Serpil Şakir şunları kaydetti: "İlk önce kızımda skolyoz teşhisi konduğunda ne kadar bu hastalığı da bilseniz kendi çocuğunuza konduramıyorsunuz. Sonrasında egzersiz tedavisinde iyi sonuçlar alındığını bildiğim için hemen kızım Ece'de 3 boyutlu skolyoz egzersizlerine başladık ve önemli sonuçlar aldık. 10 derecenin altındaki eğriler skolyoz olarak kabul edilmiyor. 25 dereceye kadar olan skolyozlar mutlaka egzersizlerle tedavi edilmeli. 25 derece ve üzerindeki eğrilikler korse ve egzersiz ile takip edilmeli.

40 - 45 derecenin üzerindeki eğriler de mutlaka omurga cerrahı tarafından değerlendirilmeli. Ailelerin en büyük hataları vücuttaki eğrilerin 20 dereceyi geçene kadar beklemeleri. Yapılan diğer bir hata da tedavi amaçlı yapılan düzenli egzersizlerle sporun birbirine karıştırılması. Her çocuk yüzebilir, jimnastik yapabilir ama skolyozu varsa bunun için sağlık profesyonellerinden destek almak gerekiyor." dedi.

Kaynak: Bültenler / Sağlık

Caddebostan İstanbul Girls Sağlık Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title