Haberler

Sağlık Uygulama Tebliğ Eki Ek-3/c4 Listesinde Yer Alan "Sonda, Hidrofilik Kendinden...

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI DUYURU Birim Adı: Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü / Tıbbi Malzeme Daire Başkanlığı İrtibat : Ufuk YILDIRIM E-posta : uyildirim4@sgk.gov.tr Telefon: (312) 207 85 26 Adres : Ziyabey Caddesi No:6 PK: 06520 Balgat /ANKARA 21/03/2014 SAĞLIK UYGULAMA TEBLİĞ EKİ EK-3/C4 LİSTESİNDE YER ALAN “SONDA, HİDROFİLİK KENDİNDEN KAYGANLAŞTIRICILI” İSİMLİ TIBBİ MALZEME İLE İLGİLİ ÖNEMLİ DUYURU Bilindiği üzere 18.03.2014 tarihli 28945 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Sağlık Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ ile SUT ve eki listelerde bazı düzenlemeler yapılmış idi.

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI DUYURU

Birim Adı: Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü / Tıbbi Malzeme Daire Başkanlığı İrtibat : Ufuk YILDIRIM E-posta : uyildirim4@sgk.gov.tr Telefon: (312) 207 85 26 Adres : Ziyabey Caddesi No:6 PK: 06520 Balgat /ANKARA

21/03/2014

SAĞLIK UYGULAMA TEBLİĞ EKİ EK-3/C4 LİSTESİNDE YER ALAN “SONDA, HİDROFİLİK KENDİNDEN KAYGANLAŞTIRICILI” İSİMLİ TIBBİ MALZEME İLE İLGİLİ ÖNEMLİ DUYURU

Bilindiği üzere 18.03.2014 tarihli 28945 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Sağlık Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ ile SUT ve eki listelerde bazı düzenlemeler yapılmış idi. Söz konusu Tebliğin 32 inci maddesinin (a) fıkrası aşağıdaki şekilde yayımlanmıştır. a)“ÜRİNER SİSTEM SONDA, TORBA VE KATETERLERİ” başlığı altında yer alan “A10010” SUT kodlu tıbbi malzemenin ödeme kriterleri ve/veya kuralları aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

A10010 SONDA, HİDROFİLİK KENDİNDEN KAYGANLAŞTIRICILI 1,35 (1) Rekürrent üretra darlığı (neden olan primer tanının raporda belirtilmesi koşulu ile) olan hastalara ayakta tedavilerinde kullanılması gerekli görülen hidrofilik kendinden kayganlaştırıcılı sonda, üroloji, nefroloji, çocuk nefroloji veya çocuk cerrahisi uzman hekimlerinden birinin yer aldığı, nörojenik mesane (neden olan primer tanının raporda belirtilmesi koşulu ile ) olgularında ise üroloji, nefroloji, çocuk nefroloji, çocuk cerrahisi, nöroloji, çocuk nöroloji, fiziksel tıp ve rehabilitasyon, geriatri uzman hekimlerinden birinin yer aldığı sağlık kurullarınca düzenlenen sağlık kurulu raporuna dayanılarak tüm hekimler tarafından reçete edilmesi halinde Kurumca bedeli karşılanır.

Ancak, maddi bir hata nedeniyle söz konusu değişiklik ile “Sonda, Hidrofilik Kendinden Kayganlaştırıcılı “ adlı malzemenin ödeme kriterlerinin yalnızca birinci fıkrası yayımlanmıştır. Önceki düzenlemelerde yer alan (2), (3), (4) ve (5) inci fıkraları yapılacak ilk SUT değişikliğinde geriye dönük olarak yeniden düzenleme yapılacaktır. Söz konusu malzemeye ilişkin temin edilme ve geri ödeme kriterleri ekte yer aldığı şekildedir. Bilgilerinizi ve gereğini önemle rica ederim.

Ek 1:“A10010” SUT kodlu “Sonda, Hidrofilik Kendinden Kayganlaştırıcılı” adlı malzemenin temin edilme ve geri ödeme kriterleri

Kaynak: SGK / Güncel

Balgat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title