Haberler

Rusya'dan Füze Kalkanı Anlaşmasına Sert Tepki

Rusya Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin, Çek Cumhuriyeti ile İmzaladığı Füze Kalkanı Anlaşmasını Yaşama Geçirmesi Durumunda, Buna 'Askeri -Teknik Anlamda' Karşılık Verecekleri Uyarısında Bulundu.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin, Çek Cumhuriyeti ile imzaladığı füze kalkanı anlaşmasını yaşama geçirmesi durumunda, buna ''askeri-teknik anlamda'' karşılık verecekleri uyarısında bulundu.

Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın internet sitesinde yayımlanan açıklamada, ''Eğer ABD'nin stratejik füze kalkanı sınırlarımıza yakın yerlere gerçekten yerleştirilirse, o zaman biz de diplomatik yöntemlerle değil, askeri-teknik yöntemlerle karşılık vermeye zorlanacağız'' denildi.

Açıklamada, ABD füze kalkanının, küresel güvenliğin ve Moskova'nın stratejik caydırıcılığının ''altını kazacağı'' belirtilerek, bu adımla Moskova'nın, Washington'a füze kalkanı konusunda sunduğu önerilerin gözardı edildiği kaydedildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title