Haberler

Rusya'daki Uçak Kazasında 124 Kişi Öldü, 68 Kişi Kurtuldu

Rusya'nın İrkutsk Kentinde İnişi Sırasında Pistte Kaydıktan Sonra Beton Bariyerlere Ve Tek Katlı Garajlara Çarparak Yanan Rusya Sibir Hava Yolları'na Ait Uçağın Enkazından 124 Ceset Çıkartıldı; 68 Kişinin De Hastaneye Kaldırıldığı Bildirildi.

Rusya`nın İrkutsk kentinde inişi sırasında pistte kaydıktan sonra beton bariyerlere ve tek katlı garajlara çarparak yanan Rusya Sibir Hava Yolları`na ait uçağın enkazından 124 ceset çıkartıldı; 68 kişinin de hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı Sözcüsü Konstantin Koshman, Airbus A-310 tipi uçakta aralarında 12 yaşlarındaki 14 çocuğun da olduğu 201 kişinin bulunduğunu açıkladı. Uçağın çarptığı bariyerlerin 2 metre yüksekliğinde olduğu belirtilirken, yanarak içine daldığı tek katlı garajlarda birilerinin bulunup bulunmadığı hakkında henüz bilgi verilmedi. Moskova Radyosu uçaktaki benzinin, yangının ardından iki kez patlamaya neden olduğunu bildirdi.

HOSTES, 10 KİŞİYİ KURTARDI

Kazayla ilgili bazı detaylar da belli olmaya başladı. Acil Durumlar Bakanlığı`ndan bir yetkili çarpma anında yaşanan kaosta, Viktoria Zilberstein adlı hostesin uçağın arkasında bulunan acil çıkış kapılarından birini açarak 10 kişinin kurtulmasını sağladığını açıkladı.

PİLOTU İTFAİYE ERLERİ KURTARDI

Bakanlık yetkilisi pilot ve diğer yolcuların ise itfaiye erleri tarafından kurtarıldığını anlattı. Rusya Ulaştırma Bakanlığı`ndan bir yetkili de uçağın iki kara kutusunun bulunduğunu bildirdi. Aynı yetkili uçağın iniş sırasında tekerlerini yere koyduktan sonra güvenlik içinde indiğini anons ettiğini ancak daha sonra radyo bağlantısının kesildiğini söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title