Haberler

Roth: ''İsrail'in Yaptığı, İnsani Kurallara Uygun Değil''

Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudia Roth, İsrail'in yaptıklarının insani kurallara uygun olmadığını belirterek, ''Türk milleti, savaş mağdurlarına yardım elini uzatarak büyük bir insanlık örneği göstermiştir'' dedi.

Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudia Roth, İsrail'in yaptıklarının insani kurallara uygun olmadığını belirterek, ''Türk milleti, savaş mağdurlarına yardım elini uzatarak büyük bir insanlık örneği göstermiştir'' dedi.

Roth, Mersin Gazeteciler Derneği ziyaretinde yaptığı açıklamada, Suriye'nin de savaşa katılmasından endişe ettiğini söyledi. Roma'da yapılan Uluslararası Lübnan Konferansı'ndan somut bir çözüm çıkmasını beklediklerini ifade eden Roth, şunları kaydetti:

''Şu aşamada savaşın durdurulması önemli. Ben sadece bir milletvekiliyim. Ama, elimden geleni yapacağım. Bölgede, Avrupa Birliği'nden (AB) çok, ABD etkili. Savaşın sonlandırılması bu ülkenin çabalarına bağlı. Suriye'nin de savaşa dahil olmasından, Hizbullah'ın saldırı alanını genişletmesinden endişe ediyoruz.

İsrail'in saldırılarında sadece Müslüman Lübnanlılar değil, Hristiyan Lübnanlılar da ölüyor. Terörün olduğunu kabul ediyoruz. Ama, terör var diye hemen savaşa başlamak, şehirleri bombalamak doğru değil.''

İsrail'in Lübnan'a saldırısının insanlık kurallarına uygun olmadığını ifade eden Roth, ''Yaşanan onca olumsuz olaylara karşın Türk milleti, savaş mağdurlarına yardım elini uzatarak büyük bir insanlık örneği gösterdi'' dedi.

Roth, bir gazetecinin ''AB ülkeleri, PKK terörüne niçin seyirci kalıyor?'' sorusuna, ''Böyle bir şey yok. Şu an Lübnan'da yaşananlarla ilgileniyoruz. Bu konuyu daha sonra konuşabiliriz'' yanıtını verdi.

Bu arada, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Gören, yaptığı yazılı açıklamada, kendisini ziyarete gelen Roth'a çalışmalar hakkında bilgi verdiğini kaydetti.

Açıklamaya göre, Gören, Mersin Limanı ve Suriye üzerinden gelen savaş mağdurlarının mümkün olduğu kadarıyla en iyi şekilde ağırlandığını, ihtiyaçlarının giderilmesinde hiçbir sıkıntı çekilmediğini belirtti.

Türkiye'nin geçmişte de mağdur olmuş insanlara sınırlarını açtığını vurgulayan Gören, şunları kaydetti:

''Şimdi de yiyecek içecek, tıbbi yardım, bilgilendirme, haberleşme dahil birçok alanda, gelen mağdurlara yetişiyoruz. Adana ve Türkiye, gelecek mağdurların tamamına gerekli ilgiyi rahatlıkla gösterebilecek durumdadır.''

Açıklamada, Roth'un, ''kentin Lübnan savaş mağdurları için önemli bir istasyon merkezi haline geldiğini belirterek, savaş mağdurları için yapılan herşeye teşekkür ettiği'' bildirildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title