Haberler

Rize: Rize'de Sahte Kredi Kartı Şebekesi Yakalandı

Rize'nin Çayeli İlçesi'nde Sahte Kredi Kartı Bulunduran ve Kullanan 4 Kişi, Sahte Kredi Kartı Yapımında Kullanılan Malzemeler ve Sahte Kredi Kartlarıyla Yakalandı.

Rize'nin Çayeli İlçesi'nde sahte kredi kartı bulunduran ve kullanan 4 kişi, sahte kredi kartı yapımında kullanılan malzemeler ve sahte kredi kartlarıyla yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Çayeli İlçesi'nde N.A. ve E.B. isimli 2 şahıs, bir işyerinden alışveriş yaparak sahte kredi kartıyla ödeme yapmak istediler. Kart işlemi sırasında problem yaşanınca işyeri sahibi olaydan şüphelenerek durumu polise bildirdi. Çayeli Emniyet Amirliği ekipleri şüpheli 2 kişiyi yakalayarak gözaltına aldı. 2 kişinin ifadeleri doğrultusunda sahte kredi kartı şebekesinden 2 kişiye daha ulaşıldı. Bu kişilerin araçlarında yapılan aramada sahte kredi kartı yapımında kullanılan malzemeler ile sahte kredi kartları ele geçirildi. Araçta yapılan aramada 1 adet notebook bilgisayar, 19 adet kopya kredi kartı, 1 adet kopyalamakta kullanılan encoder, 47 adet farklı kişilere ait kredi kartı bilgileri, 2 adet sahne nüfus cüzdanı, 5 adet ATM kartı ve 1 adet sahte 10 YTL ele geçirildi.

Zanlıların yabancı ülkelerdeki kredi kartı müşterilerinin kart bilgilerine ulaşıp, enkoder cihazı ile kartları kopyalayıp alışverişlerde kullanıldıkları öğrenildi. Yapılan araştırmada şebekenin sahte kartlar ile 50 bin YTL'lik alışveriş yaptığı tespit edildi.

Olayla ilgili gözaltına alınan N.A, E.B, O.K. ve E.A. çıkartıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak Trabzon Bahçecik Cezaevi'ne gönderildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title