Haberler

Rize'de şiddetli yağış etkisini gösterdi

Güncelleme:

Rize'de şiddetli yağış sel ve heyelanlara neden oldu.

Rize'de şiddetli yağış sel ve heyelanlara neden oldu.

Rize'de öğlen saatlerinde başlayan şiddetli sağanak yağış nedeniyle derelerin debisi yükselince Salarha vadisinde dere karayoluna taştı. Karayolundan akan dere nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı. Merkeze bağlı Muradiye beldesinde ise yer yer şiddetli yağışlar nedeniyle kopmalar yaşandı. Kopmalar nedeniyle tehlike altında olan evler ise güvenlik önlemi amaçlı tahliye edildi.

Yağmurdan korktuğu için evi tahliye etmek zorunda kaldığını dile getiren Hatice Başçılar isimli vatandaş, "Yağmur ilk başta az yağıyordu ama öğleden sonra saat beş gibi bir anda yoğunlaştı. Dere taş, kütük ne varsa önüne alıp götürüyor. İnsanlar yağmurlu günlerde burada yaşamaya korkar oldu. Üstten aşağıya doğru yüklü bir şekilde gelen su evin altına birikti. Eve girmeye korkuyorum. Ev kopup gidecek diye korkuyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum" dedi.

Köylerinde 25 hanenin heyelan korkusu nedeniyle evini terk ettiğini dile getiren Muradiye beldesine bağlı Kömürcüler Mahallesi Muhtarı Ekrem Yazıcı ise, "Bugün saat 17.00 sularında başlayan yağmur köyü etkisi altına aldı. Mahallede 25 hane evden çıktı. Biz büyüklerimizden yardım bekliyoruz" dedi.

(Hasan Fehmi Demir/İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Rize Haberler

Bakmadan Geçme

Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title