Haberler

RİBAT Halep'e yardım kampanyası başlattı

Güncelleme:

Ribat Eğitim Vakfı Gaziantep'te soğuk kış günleri öncesinde yoksul öğrencilere kışlık elbiseler dağıtırken, Halep'te yaşanan katliama da duyarsız kalmadı.


Suriye'de yaşanan katliama 'Halep için Dua Et Kardeşliğini Göster' sloganıyla yardım kampanyası başlattıklarını ifade eden Ribat Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Büyük, Mart 2011'de başlayan Suriye savaşı adeta Ortadoğu'nun kalbi, ehli sünnetin imtihanı ve mazlumların çaresizliğinin adı haline geldi. Bu savaş 5. yılını doldururken zalimler Suriye'yi hayalet şehir haline getirmeye başladı. Şu an Halep'te sivil, asker, genç yaşlı, sakat, hasta ayırmaksızın zalimane bir katliam yaşanıyor. Sorumluluğumuz çok büyük. Sessiz kalamayız. Yıllardır bütün dünya mazlumları için yapmış olduğumuz yardımlarla gördük ki; bu savaşlar acıyı ve sevinci, yokluğu ve varlığı paylaşmayı bilenler arasındaki bağı güçlendiriyor. RİBAT olarak, "bizim safımız mazlumlardan yana" diyen bağışçılarımızla birlikte mazlumların yaralarını sarmaya devam ediyoruz" dedi.

Gaziantep'te de Ömer Seyfettin İmam Hatip Ortaokulu'nda yoksul çocuklara giysi ve gıda yardımı yapan RİBAT çocukları sevindirdi. Ribat Aşevi Müdürü Abdullah Çay,"Şimdiye kadar dünyanın dört bir yanında bulunan yetim, kimsesiz ve ihtiyaç sahibi yavrularımızın elinden tuttuk, şimdi de ülkemizin dört bir yanında bulunan ihtiyaç sahibi, yetim ve kimsesiz yavrularımızın elinden tutmaya çalışıyoruz. Soğuk kış günlerinde terlikle veya yırtık bir ayakkabı, ince bir kazakla okula giden yavrularımızın olduğunu öğrendikten sonra duyarsız kalamadık ve dernek olarak çalışmalarımıza başladık. Çalışmalarımız gençlerimizin ve yavrularımızın sadece kışlık giysi ihtiyaçlarını değil onları geleceğe daha iyi hazırlamak adına sosyal ve kültürel aktivitelerimiz, devam edecektir. Vakıf olarak hem eğitime destek olmak için hem de gelecek nesillerimizin daha güzel şartlarda eğitimlerini almaları için çalışacağız" ifadesini kullandı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Gaziantep Suriye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title