Haberler

Rektör Prof.dr. Battal'ı Duygulandıran Hediye

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) öğrencileri tarafından 'Yılın babası' seçilen Rektör Prof.Dr.Peyami Battal, yaptığı konuşma sırasında duygu dolu anlar yaşadı.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) öğrencileri tarafından 'Yılın babası' seçilen Rektör Prof.Dr. Peyami Battal, yaptığı konuşma sırasında duygu dolu anlar yaşadı.

YYÜ öğrencileri, depremde kendilerini yalnız bırakmayan Rektör Prof. Dr. Peyami Battal ile YYÜ Konuk Evi bahçesinde bir araya geldi. 'Yılın babası' seçtikleri Prof. Dr. Battal'a Babalar Günü hediyesi olarak gömlek ve kravat veren öğrenciler adına sosyoloji bölümü ikinci sınıf öğrencilerinden Fatma Nur Kuralkan bir konuşma yaptı. Kuralkan, deprem anında ve sonrasında kendilerini yalnız bırakmayan; barınma, yeme içme sorunlarını halleden Battal'ı 'Yılın babası' seçtiklerini ifade ederek, "İki büyük deprem yaşadık. Bu depremlerde hem maddi hem manevi kayıplar yaşadık. Bu süreçte siz bizlere çok destek oldunuz. Bizlere daha iyi ideal olan imkanlar sundunuz. Bundan dolayı biz öğrenciler size minnettarız ve teşekkürlerimizi sunarız. Biz YYÜ öğrencileri, çocuklarınız ve aydınlık nesliniz olarak sizin Babalar Günü'nüzü kutlar ve daha iyi ve daha çok çocuklarınızın olmasını temenni ederiz" dedi.

Kendisi için çok büyük bir jest olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Battal ise, öğrencilerini bir aile birliği algısıyla görüp kendilerini öz çocuklarından ayırmadığını ifade etti. Van'da yaşanan iki depremde öğrencilerini, çocuklarını kaybettiğini ve bunun acısını yaşadığını ifade eden Prof. Dr. Battal, bu acıyı yaşayan, burada okuyan öğrencilerine, çocuklarına ellerinden gelen bütün imkanları sağladıklarına değindi. Bu yaşanılan acı günlerde çocuklarında kendilerine destek verdiğini söyleyen Battal, "Ağır kış şartlarında okumalarını idame etmeye çalıştılar. Biz onlara yardımcı olmak için gece gündüz çalıştık" dedi.

Okulu üçüncü gruptan gelen öğrencilerle birlikte yaşadığı bir anını da anlatan Battal, şöyle konuştu: "Büyük bir fırtına çıktı. Bizde onların yanındaydık. Tabi panikledi çocuklar, bende duygulandım. O ara çocuklara şunları söyledim. Çocuklar eğer burada donup ölmek söz konusu olursa hiç endişe etmeyin, bende sizinle birlikte donup öleceğim. Tabi o günlerde çok sıkıştık, çok bunaldık. Ama Allah yardım etti. Kendi prefabrik evimi ve diğer hocaların evlerini yurda dönüştürdük. Çocuklarımızı orada barındırdık." Hamdolsun o dönemde hiçbir çocuğun dışarıda kalmadığını anlatan Battal, şunları söyledi: "Bu çocuklardan aldığım hediye benim için çok çok önemli. Şuna da değinmek isterim, üzerimdeki gömleği kızlarım almıştı bana Babalar Günü hediyesi olarak. Şu an aldığım Babalar Günü hediyesi de bana alınan hediye ile aynı, bunlar kadar çok değerli çok önemli. Ben öz çocuklarım demek istemiyorum. Çünkü benim öz çocuklarım kadar bana yakın oldular. Sağolsunlar. Öğrencilerimizin destekleriyle beraber üniversitemizi bu günlere getirdik. Ben çocuklarımın hepsine çok çok teşekkür ediyorum, beni duygulandırdılar."

Yapılan konuşmanın ardından Rektör Battal, öğrencilerle bir süre sohbet ederek sorunlarını dinledi. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Peyami Battal Babalar Günü Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title