Haberler

Refah Sınır Kapısının Açılması

Mısır ile Gazze arasındaki Refah Sınır Kapısı'nın açılmasının ardından bin 317 kişinin karşılıklı olarak sınırdan geçtiği bildirildi.

Mısır ile Gazze arasındaki Refah Sınır Kapısı'nın açılmasının ardından bin 317 kişinin karşılıklı olarak sınırdan geçtiği bildirildi.

Gazze Sınır Kapıları İdaresi Müdürü Mahir Ebu Subha, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mısır yönetiminin sabah saatlerinde Refah Kapısını açmasının ardından Gazze'den Mısır'a aralarında öğrenci ve hastaların da bulunduğu 361 kişinin geçtiğini, Mısır tarafından da 956 Filistinlinin Gazze'ye girdiğini kaydetti.

Ebu Subha, ayrıca Mısır yönetiminin herhangi bir sebep göstermeksizin 37 Filistinlinin Gazze'den Mısır'a geçmesine izin vermediğini belirtti.

Mısır yönetimi, bu sabah sınırda bekleyenler, hastalar ve insani yardım girişi için Refah Sınır Kapısı'nı 2 günlüğüne çift yönlü olarak açmıştı.

İsrail ablukası nedeniyle Gazze'nin "Dünyaya açılan tek kapısı" konumundaki Mısır sınırındaki Refah, bu ülkede Temmuz 2013'te gerçekleşen askeri darbenin ardından sık sık kapatılıyor.

Son olarak 24 Ekim'de Kuzey Sina vilayetinde iki güvenlik noktasına düzenlenen saldırının ardından Mısır yönetimi, "terör sorununu kökünden çözmek" iddiasıyla bölgede 3 aylık olağanüstü hal ilan ederek bu çerçevede Refah Sınır Kapısı'nı da kapatmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Gazze Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title