Haberler

Rauf Denktaş'tan Erdoğan'a Çağrı, Babacan'a Eleştiri

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Eski Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Kıbrıs'ta 17 Ay Önce Kurulan Koalisyon Hükümetinin Dağılmasında Ankara'nın Aktif Rol Oynadığı İddiaları ile İlgili Olarak; " Başbakan Erdoğan' In Kendisine Yakınlığı ile Tanınan KKTC Din İşleri Başkanı Ahmet Yönlüer Hakkında -Bu Adam ...

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti eski Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Kıbrıs`ta 17 ay önce kurulan koalisyon hükümetinin dağılmasında Ankara`nın aktif rol oynadığı iddiaları ile ilgili olarak; ¨ Başbakan Erdoğan` ın kendisine yakınlığı ile tanınan KKTC Din İşleri Başkanı Ahmet Yönlüer hakkında -Bu adam benim sözcüm değildir.Ben bu operasyonun içinde yokum, bu adam yalan söylüyor- demesi gerekiyor¨ dedi.

Denktaş Başbakan Erdoğan` a çağrısını şu sözlerle dile getirdi :

¨ Nerede bizim kırmızı çizgimiz? Kıbrıs`ta bir müftü operasyonu yapılmıştır. Ben Erdoğan`ın adamıyım diyerek bir din adamı son operasyon yapmıştır. Bunu önlemenin tek yolu Başbakan Erdoğan`ın Kıbrıs Türklerine bu ¨Müftü¨ denilen adam benim sözcüm değildir, benim adıma konuşamaz. Ben bu operasyonun içinde yokum bu adam yalan söylüyor diye konuşması lazım. Yapılmakta olan yıkımı böyle önler. Bunu adalet adına insanlık adına insaf adına bekliyoruz.¨

Rauf Denktaş ayrıca Devlet Bakanı Ali Babacan` ın ¨biz Kıbrıs konusunda her formülü görüşmeye hazırız¨ sözlerini de ¨Bu sözler sizin pazarlık gücünüz yoktur anlamına gelir ¨ diyerek eleştirdi.

Denktaş Avrupa Parlamentosu` nun 4 Eylül` de Türkiye` nin AB üyeliğinin şartı olarak -Ermeni soykırımını tanınması kararı- ile ilgili olarak ¨ Türk hükümeti AB nezdinde bu konuda itirazda bulunurken halkın da arkasında olduğunu gösterebilmelidir. Buradaki partilerin bu konuda bir araya gelip ortak bir ses vermeleri gerekiyor. Herhangi bir konuda fikir ayrılığı içinde olabilirler ama Ermeni Soykırımı`na boyun eğmeyeceğiz konusunda bir araya gelerek beyanneme sunmaları uygundur ve çok etkili olur¨ dedi.

Başkanlığını yaptığını yaptığı ve Türkiye` ye yönelik ¨ Ermeni soykırımı¨ suçlamalarıyla mücadele amacıyla faaliyet gösteren büyük proje danışma kurulu` nun Beyoğlu Pera Palas` da düzenlediğıi dördüncü toplantısında konuşan Denktaş ¨ Komitemizin çalışmaları etkin olmuştur. Olmaya devam edecektir. Ben yaklaşım konusunda bir şey söylemek istiyorum. Önümüzde 3-4 gün var. Ermeni soykırımıyla ilgili yalanları 3-4 gün içinde yazarsak, Avrupa’daki kardeşlerimiz bunları çoğaltırsa zannedersem etkili olacak. Dış dünya bir hükümetin herhangi bir konuda baskı altında olup olmadığını öğrenmek için günlük gazetelerin manşetlerine bakar. Basında bu iş önemsenmiyorsa birkaç kuruluşun ses çıkarmasını kimse önemsemez. ¨ diye konuştu.

Denktaş Ermeni meselesine bakış açısını şu sözlerle ifade etti :

¨40 yıl Türk Rum arasındaki sınır kapalıydı. Açıldığında hayretler içerisinde kaldılar. Çünkü kendilerine söylenen 40 yıllık yalanı gördüler. Biz Kıbrıs Türklerini severiz. Bugünkü Ermeni nesli Türkiye’nin katliam yaptığını düşünüyorsa suçlu değildir. İkinci üçüncü dördüncü nesiller kulaktan kulağa duyarak bu işleri öğrenmiştir. Bunu soğukkanlılıkla aşmalıyız. Bizden de Ermenistan’a çağrı gitmelidir. Geliniz görüşelim, kabul ediniz gelelim kitaplarımızla, kavga etmek istemiyoruz, Dostluk istiyoruz ama dostluk yalan üzerine olmaz. Bu yaklaşımı bütün dünyaya göstermeliyiz. Burası Ermeni soykırımı konusunda Türk milletinin atan nabzı haline gelmiştir. Daha güçlü adımlar atmalıdır. Elden gelen her türlü çabayı sarf etmeliyiz. Burada konuşulacakların dışında bu toplantıdan kısa öz ama vurucu bir beyanat çıkartalım. Tercümesini yapıp Avrupa Birliği ülkelerindeki örgütlere gönderelim. Bunların talepleri arasında Türk ulusunun hiçbir şekilde kabul edemeyeceği maddeler de var. Ermeni soykırımı derken Kıbrıs meselesini ne yapacaksınız? Türkiye’den ne istiyorlar?

¨KIBRIS ANNAN PLANI İLE KANDIRILDI¨

Denktaş konuşmasını şöyle sürdürdü. ¨Kıbrıs Türküne Annan Planı’na -evet- dedirtmek suretiyle bir kez kandırılmıştır ve cezasını çekiyoruz iki yıldır. Eğer doğru yolu bulmazsak daha da çekeceğiz. İkinci kez kandırılarak taviz kapılarının sonuna kadar açılmasını önlemek hepimizin görevi olmalıdır. Komite sadece kendisini Ermenistan konusunda sınırlamamalıdır. Türkiye konusudur. Türkiye’yi parçalamak isteyenlerin saldırıları karşısında ayakta durmayı ve kamuoyunu ayakta tutmayı öngören bir komite olarak çalışalım. Türkiye’yi tam üye yapmayacakları için bir pazarlık konusu olarak bunu ortaya koymuştur. ¨

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title