Haberler

Rasmussen: Görevimizi Bitirinceye Kadar Kalacağız

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Afganistan'da Görevleri Bitinceye Kadar Kalmakta Kararlı Olduklarını Belirterek, 'Görevimizi 2011'de Tamamlamış Olacağımızı Sanmıyorum' Dedi.

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Afganistan'da görevleri bitinceye kadar kalmakta kararlı olduklarını belirterek, ''Görevimizi 2011'de tamamlamış olacağımızı sanmıyorum'' dedi.

Rasmussen, NATO Savunma Bakanları Gayriresmi Toplantısının ardından İstanbul Kongre Merkezinde düzenlediği basın toplantısında, tümüyle verimli bir toplantı olduğunu belirterek, Türkiye'nin ev sahipliğine teşekkür etti.

Rasmussen, ittifak üyesi savunma bakanlarının Afganistan'da "gelişigüzel patlayıcılara karşı girişimde bulunulması", "tıbbi bakım" ve "askeri yetenekleri yüksek olan daha fazla helikopter kullanılması" konularında karar aldığını bildirdi.

Rasmussen, savunma bakanlarının birtakım tedbirler alınması noktasında karar aldıklarını bildirerek, buna göre NATO'nun kaynakları ile gereksinimleri, harcamalarıyla gelirleri arasında denge olacağını kaydetti.

"Şimdi anlaşmaya vardığımız bu paketi uygulamaya odaklanacağız" diyen Rasmussen, bunun birlikte daha fazla çalışma anlamına geldiğini söyledi.

Toplantılarda, ABD Savunma Bakanı Robert Gates'in, diğer ittifak üyeleri ve ortaklarla birlikte patlayıcı ve mayınlara karşı "daha güçlü bir işbirliği" yapılmasını önerdiğini belirten Rasmussen, "Gates'in önerisi üzerine IED denilen patlayıcı düzeneklere karşı birtakım tedbirler alınacak olursa bütün ISAF askerleri böyle bir tehlikeye karşı daha iyi korumuş olacak" dedi.

İstihbarata erişimin sağlanmasının önemine değinen Rasmussen, bütün ISAF ülkelerinin teknik ve teknolojiler üzerinde eğitim alması gerektiğini söyledi.

Rasmussen, ikinci olarak "tıbbi bakım" konusuna odaklandıklarını ifade ederek, "Tıbbi bakım daha da iyileştirilsin ki, askerlerimize elden gelen en iyi destek sağlansın. Bu önemli bir öncelik" diye konuştu.

"NATO gittikçe daha fazlasını istiyor" eleştirilerine de yanıt veren Rasmussen, şu bilgileri verdi:

"ISAF ülkeleri, General Stanley McChrystal'in (Afganistan'daki NATO Kuvvetlerinin Komutanı) bu operasyon için ihtiyaç duyduğunu söylediği 40 bin asker konusunda taahhütte bulundu. Yani savaş gücümüz var, bu gerçek bir başarı. Arzu ettiğimiz çapta bir savaş gücüne sahibiz. Bu NATO'nun dayanışmasını, sözünü yerine getirmesini, taahhüdünü ve imkanlarını göstermektedir. Önümüzdeki günlerde bu imkanların uygulamasını göreceksiniz. Bir dizi operasyonlar gerçekleşecek. Afganlar bunu yürütecek."

Rasmussen, düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

Bir gazetecinin, ''NATO'nun bütçesine ülkelerin nasıl katkıda bulunacağını'' sorması üzerine Rasmussen, toplantıda kaynaklarla ilgili kesin rakamlar konuşmadıklarını, prensipleri ve paketleri tartıştıklarını belirterek, ''Bir yandan tasarruf, yapısal reformlar, paramızı doğru ve etkin harcamamızı sağlayacak tedbirler, diğer yandan da fonları artırma ihtiyacı. Bu, dengeli bir pakettir, daha fazla para gerekiyor, ama bir yandan tasarruf da yapıyoruz. Yani bütçemizi dengeleyebilmek için gereken araçları kullanacağız'' diye konuştu.

Bir Türk gazetecinin, ''Yardımcınızın bir Türk olacağı söylendi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile bu konuyu görüştünüz mü?'' sorusuna Rasmussen, ''Merkezdeki personelle ilgili konuları Savunma Bakanı Vecdi Gönül ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüştük. Bunun temel bir prensip olduğunu söyledim. NATO üyesi ülkelerin eşit ve ağırlıklı bir şekilde dağıtılması gerektiğine inandığımı söyledim'' yanıtını verdi.

Rasmussen, bir soru üzerine, bütçedeki açık nedeniyle bazı projelerin ertelenebileceğini söyledi.

Kaynak: AA / Dünya

Haberler

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Ölen turistin küllerini Marmaris'e bıraktılar! Vatandaşların tepkisi Sağlık Müdürlüğünü harekete geçirdi

Ölen turistin küllerini Marmaris'e bıraktılar! Vatandaşların tepkisi Sağlık Müdürlüğünü harekete geçirdi

Sinan Ateş suikastına ait yeni görüntüler ortaya çıktı

Sinan Ateş suikastına ait yeni görüntüler ortaya çıktı

Bakmadan Geçme

Bahar 12. bölüm izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Şaban Ataş cinayeti ne? Şaban Ataş'ı kim öldürdü? Müge Anlı canlı yayınında itiraf! 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Sözleri! En Güzel ve Anlamlı 19 Mayıs Mesajları 14 Mayıs TV Yayın Akışı #128250 Bu akşam TV'de hangi diziler var? Bugün TV'de hangi filmler var? ATV, Kanal D, Star, Show'da neler var? Aziz Yıldırım yeniden aday olacak mı? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman? Aziz Yıldırım başkanlığa aday oldu mu? Özlem Savaş kimdir? Özlem Savaş kaç yaşında, nereli? Özlem Savaş biyografisi! Galatasaray şampiyonluk kupasını ne zaman alacak? #127942 Galatasaray Süper Lig Kupasını derbide mi alacak? Az önce deprem mi oldu? 14 Mayıs en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! 19 Mayıs niçin ilan edildi? 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Neden Kutlanır? Sinan Ateş'in öldürülme görüntüleri! Sinan Ateş ne zaman öldürüldü? BARAJ DOLULUK ORANI 2024! İSKİ baraj doluluk oranı nedir? İstanbul baraj doluluk seviyesi yüzde kaç? GELİNİM MUTFAKTA 14 MAYIS 2024 İZLE #128105 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? ChatGPT'nin yeni yapay zeka modeli nedir? GPT-4o özellikleri neler? Frito Lay Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ'ye neden soruşturma açıldı? Lays, Ruffles, Doritos, Cheetos ve Çerezza markalarına dava mı açıldı? Selahaddin Eyyubi dizisinin Bernard'ı oynayan Berk Cankat nereli, kaç yaşında?
Tiyatro ve sinemanın usta isimlerinden Ayten Gökçer hayatını kaybetti

Tiyatro ve sinemanın usta isimlerinden Ayten Gökçer hayatını kaybetti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title