Haberler

Putin, Silah Satışımıza BM Dışında Kimse Karışamaz

Güncelleme:

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, BMGK yaptırımda bulunabileceğini bunun dışında hiç kimsenin yaptırımlarını kabul etmediğini söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'nın yaptığı silah ihracatı konusunda, sadece Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK)yaptırımda bulunabileceğini bunun dışında hiç kimsenin yaptırımlarını Moskova'nın kabul etmediğini söyledi.

İtar-Tass Haber Ajansı'nın verdiği habere göre Askeri-Teknik İşbirliği Komisyonu toplantısında konuşan Putin, "Silah satışına sınırlandırma bir tek BM Güvenlik Konseyi tarafından yapılabilir. Bunun dışında hiç kimse Rusya ve ya başka bir ülkeye hiçbir gerekçeyle kiminle nasıl ticaret yapacağını dikte edemez" dedi.

Vladimir Putin, ayrıca Rusya'nın silah ve askeri teçhizat sözleşmelerini sadece yasal otoriteler ve egemen devletlerin savunması için yaptığının da altını çizdi. Putin, 1 Ekim itibari ile Rusya'nın 2012'deki ihracat planının yüzde 80'nin gerçekleştirdiğini ve 10,7 milyar dolarlık askeri teçhizat teslim ettiğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Rusya Federasyonu Vladimir Putin Moskova Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title