Haberler

Prof.Dr.Suprhi Sürmeli İçin Mevlit Okutuldu

Güncelleme:

Kahlioğulları Ailesinden Profesör Dr. Suphi Sürmeli için vefatının yedinci günü münasebetiyle ruhuna ithafen Samandağ Kültür Merkezi toplantı salonunda 13 Mayıs Cumartesi günü saat 14.00'da Kuran-ı Kerim hatmi şerifi ve mevlit okutuldu.

Samandağ Kaymakamı Dr. Cahit Çelik, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Samandağ Emniyet Müdürü Mustafa Ateş, İş adamı Ayhan Kara, il dışından çok sayıda vatandaş Kuran-ı kerim hatmine katıldı.
Prof.Dr. Suphi Sürmeli(Kahiloğulları) Amerika'da ve dünya çapında aldığı ödüllerle saygın bir bilim adamı,1994'de yaptığı( Şaban Kahil Sürmeli İlk-ortaokulu) ve eğitime yaptığı desteklerle değerli bir hayırsever olduğuna dikkat çekildi.Hayat hikayesi slayt gösterimi şeklinde sunuldu.

PROF.DR.SUPHİ SÜRMELİ

Prof.Dr.Suphi Sürmeli ABD'de 70'li "yıllarda yabancılara getirilen zorunlu vatandaşlık yasasının" iptali icin ugrasmis ve tüm yabancıların kendi kimlikleri ile yaşayabilme özgürlüğüne kavuşturmuştu.

Suriye ve Hatay'ın Fransa Devleti'nin hâkimiyeti altında olduğu devirde Hatay'ın Samandağ ilçesinde doğan eğitim ve yardım sevdalısı Prof. Dr. Suphi Sürmeli ABD tedavi gordugu hastanede hayata veda etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Kuran-ı Kerim Mithat Nehir Samandağ Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title