Haberler

Prof. Dr. Orhan Kural Türkiye Galibiyetine Sevinememiş

İstanbul Üniversitesi (İü) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Kural, Türkiye'nin Milli Maçı Kazanmasına Üzüldüğünü Belirterek, "Çünkü Ülkem Futbolla Uyutuluyor. Fatih Terim 140 Bin YTL Para Alırken, Benim Dağ Köylerimde Çocuklarım Ayakkabı Bulamıyorsa, O Zaman Bu Memlekette Bir Tuhaflık Var Diye Düşünüyorum" Dedi.

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Kural, Türkiye'nin milli maçı kazanmasına üzüldüğünü belirterek, "Çünkü ülkem futbolla uyutuluyor. Fatih Terim 140 bin YTL para alırken, benim dağ köylerimde çocuklarım ayakkabı bulamıyorsa, o zaman bu memlekette bir tuhaflık var diye düşünüyorum" dedi.

Orhan Kural, "Yaşanabilir bir çevre" konferansına katılmak üzere geldiği Bursa'da, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü binasında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Bu galibiyet ile günlerce Türkiye'nin futbolla oyalanacağına dikkat çeken Kural, "İnsanlar futbol için birbirini öldürecektir. Bu arada cebimizden daha çok para asalak futbolculara gidecek. Bu nedenle ben biraz farklıyım galiba" diye konuştu.

9 yıl önce sigarayla mücadele ederken insanların kendisini kovduğunu kaydeden Kural, "Şimdi de ben onları kovuyorum. Gelirken de gemide sigara içirmedim. Yani benim söylediklerim 9 yıl sonra ortaya çıkıyor. İnanıyorum ki bir gün futbolun nasıl kitleleri uyuttuğunu ve Türkiye'nin futboldan dünyada en çok etkilenen ülke olduğunu, bankacılıktan sonra en fazla paranın futbolda döndüğünü herkes anlayacak. Ülkemin futbolla uyutulmasına karşı çıkıyorum. Diyecekler ki, Türkiye futbolla kendini tanıtıyor. O zaman ben de şöyle diyeceğim, futbola ayrılan paranın yüzde biri diğer spor dallarına, bilime kültüre ayrılsa daha çok tanıtım yapabilir. Bu kadar paranın döndüğü bu ülkede, ben üzülüyorum şahsen" diye kaydetti.

"SEZEN AKSU'YA HALA HAKKIMI HELAL ETMİYORUM" Sezen Aksu'ya hakkını helal etmediğini vurgulayan Kural, "Çünkü yıllardır sigarayla göründü. Protokol gereğince her klibinde sigarayla göründü. Popüler kültürde Sezen Aksu'nun klibi sigarayla döndüğünde 5 bin kişi aynı anda sigarasını yakıyor. Bunun böyle olduğunu hepimiz biliyoruz. Çocuklarımı sigaraya alıştıran kimseye hakkımı helal etmem. Eğer benden önce ölürse, cenazesine gidersem orada söyleyeceğim. Madem imam soruyor, 'nasıl tanırdınız' diye, 'ben kötü tanıyorum' diyeceğim. Hakkımı da helal etmeyeceğim. Herkes iyiyse imam niye soruyor? Demek ki kötüler de var. Benim için, güzelim çocukları ve halkımı sigaraya alıştıran herkes, hele bu işi profesyonelce yapıyorsa, ben hakkımı helal etmiyorum" şeklinde konuştu.

Sigara yasağına insanların alıştığına işaret eden Kural, "Türkiye'nin yüzde 82'si bu yasağı destekliyor. Hiç beklemediğimiz şekilde ilgi gördü. Bir sene sonra da kahveler ve bağımsız lokantalarda yasaklanacak. Bir tek tutukevleri, hastane ve cami bahçelerini bu yasağın dışında tuttuk. Türkiye bu yasağı uygulayan ilk 15 ülke arasına girdi. Bu nedenle de mutluyum" diye konuştu.

(RFK-MŞ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title