Haberler

TBMM Genel Kurulu

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, "Başbakan Erdoğan'ın Türkiye'nin Hiçbir Yerinde, Orman İçi veya Orman Çevresinde Villası Söz Konusu Değil" Dedi.

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, "Başbakan Erdoğan'ın Türkiye'nin hiçbir yerinde, orman içi veya orman çevresinde villası söz konusu değil" dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda, CHP Çorum Milletvekili Feridun Ayvazoğlu, Çorum'un Sungurlu beldesinde Hazine ve orman arazilerinin kullanımına ilişkin gündem dışı söz alarak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın, orman arazisinde villaları olduğunu iddiasında bulundu.

Çevre ve Orman Bakanı Pepe ise bu iddialara Genel Kurul kürsüsünden cevap verdi. Sungurlu'nun Kaledere beldesinde vasfını yitirmiş 3 bin 140 dönüm ormanlık alanda kadastro çalışması yapıldığını, itiraz edilmediği için kadastronun kesinleştiğini ve kadastrosu yapılan Hazine arazisi üzerinde 435 gayrimenkul bulunduğunu söyleyen Bakan Pepe, bu menkul sahiplerinden ecri misil alınması işlemine başlandığını kaydetti. 2B ile ormanlık alan dışına çıkarılan yerlerin Maliye Bakanlığı'na devredildiğini belirten Pepe, "Vatandaş, tapu istiyor. Bu, mümkün değil. Şu anda hukuken boşluk söz konusu. Sadece Sungurlu'da değil Türkiye'nin dört bir yanında 100 binlerce var. Konuyla ilgili adımlarımız sonuçsuz kaldı, ortak bir yol bulunamadı. 'Teklifiniz varsa getirin destekleyelim' dedik, şimdiye kadar ciddi bir teklif gelmedi" diye konuştu.

AK Parti hükümeti öncesindeki 10 yılda 75 bin hektarlık alanın ağaçlandırıldığını, kendileri döneminde ağaçlandırmanın 400 bin hektar alana yayıldığını belirten Pepe, hedeflerinin 4 yıl içinde Trakya büyüklüğünde orman kurmak olduğunu bildirdi.

Pepe, konuşmasında Başbakan Erdoğan'ın hiçbir yerde orman içinde villası olmadığını belirterek, şöyle konuştu:

"Başbakan Erdoğan'ın Türkiye'nin hiçbir yerinde, orman içi veya orman çevresinde villası söz konusu değil. Küresel ısınmanın panzehiri, ormanlık alanların artırılmasıdır. Dünyanın en iyi ormanlık faaliyetini yürüten ülkelerinden biri de Türkiye'dir. Türkiye'de ormanların azaldığı yönünde yaygın bir kanaat var. Ormanlık alanların yağmalandığı, saçıldığı, döküldüğü yönündeki söylemler doğru değil. Hükümet olduğumuz esnada, Türkiye'nin hiçbir tarafında orman alanları üzerinde illegal yapılaşmaya kesinlikle müsaade edilmemiştir. Bizzat teşebbüs aşamasındayken müdahale edilmiş, gereği yerine getirilmiştir. Türkiye'de bizden önce ormanlar üzerinde bir takım haksız edinimler olabilir ama bizim hükümetimiz esnasında, Türkiye ormanlarından bir karış dahi kimseye yar etmedik, yar etmemeye de kararlıyız."

(AU-AU-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title