Haberler

TBMM Genel Kurulu

Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç, vefatının 13. yılında TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi ve siyasi parti grup temsilcileri tarafından anıldı.

Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç, vefatının 13. yılında TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi ve siyasi parti grup temsilcileri tarafından anıldı.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Akif Hamzaçebi başkanlığında toplandı.

Hamzaçebi, bugün bağımsız Bosna Hersek Cumhuriyeti'nin ilk Cumhurbaşkanı, bilge insan, sadece bir siyaset adamı değil, aynı zamanda düşünce insanı Aliya İzzetbegoviç'in vefatının 13'üncü yılı olduğunu belirterek, İzzetbegoviç'i saygıyla ve rahmetle andı.

Bugün aynı zamanda 19 Ekim Muhtarlar Günü olduğunu anımsatan Hamzaçebi, "Muhtarlık, yaklaşık 200 yıldır demokrasinin temel bir kurumu olarak Türkiye'de var. Muhtarlar seçimle iş başına gelen, en yerel, halkın sorunlarını birinci elden öğrenen ve çözümü için çalışan kamu görevlileridir." diye konuştu.

Hamzaçebi, "Muhtarlık için ne kadar konuşsak azdır. Bütün muhtarlarımızın muhtarlık gününü kutlarken, Türkiye Büyük Millet Meclis'inin muhtarlarımızın talep ve sorunlarına ilgi göstererek, çözümü için adım atmasını yüce Meclis'ten diliyorum." ifadesini kullandı.

Genel Kurul'da gündem dışı ilk sözü alan AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç'in vefatının 13'üncü yılı nedeniyle yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

"Aliya, İslam toplumlarının uyanışını ve İslam ile Müslümanlar arasındaki mesafeyi kendisine dert edinmiş bir düşünürdür. Ona göre, şayet batı medeniyeti karşısında İslam toplumlarının bir çıkış yolu olacaksa bu, ancak şuurlu bir İslami dönüşümün yaşanmasıyla mümkün olacaktır. Adaletin tesis edilmesi, fitnenin ve zulmün ortadan kaldırılması onun siyaset felsefesinin temelidir."

HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, eğitimde yaşanan sorunlara, CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara ise seçim bölgesinin sorunlarına ilişkin gündem dışı konuştu.

Konuşmaların ardından, grup başkanvekilleri gündemdeki konulara ilişkin söz aldı.

MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta da İzzetbegoviç'in gençliğinden itibaren Bosna halkı üzerindeki baskı ve zulümleri gidermek için fikir ürettiğini, mücadele ettiğini vurguladı.

"Muhtarlarımızın en önemli sorunu sosyal güvenlik primidir. Muhtarlarımızın çoğu sosyal güvenlik primini yatıramadığından sosyal güvenceden yoksun duruma düşmüştür." diyen Usta, muhtarların durumuna ilişkin kanun tekliflerinin komisyonlarda beklediğini anlattı.

Usta, tekliflerinin gündeme alınmasını istedi.

HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel ise HDP'ye yönelik "siyasi soykırım operasyonlarının" devam ettiğini öne sürerek, parti yöneticilerinin gözaltına alındığını ve avukatları ile görüştürülmediğini belirtti.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da İzzetbegoviç'i rahmet, minnet ve özlemle andıklarını bildirdi.

Altay, muhtarların başta özlük hakları olmak üzere, görev tanımlarıyla ilgili sorunlarının çözümüne yönelik kanun tekliflerinin, Hükümet tarafından dikkate alınmasını temenni ettiklerini kaydetti.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Aliya İzzetbegoviç'in vefatının 13'üncü yılı olduğunu anımsatarak, "Aliya İzzetbegoviç, gençliğinden itibaren Müslümanlara yönelik baskılar karşısında sesini yükselten, mücadele eden, çevresindeki insanları örgütleyen bir isimdir. Daha 20'li yaşlarında düşüncelerinden ötürü komünist rejim tarafından cezaevine atılan bir isimdir. Aliya, sadece bir siyasi lider değil, aynı zamanda çağımızın önde gelen filozoflarından biridir." dedi.

Turan, 200 yılı aşkın bir süreden beri muhtarlık makamının olduğunu, Meclis'in geçen dönem muhtarların özlük haklarıyla ilgili çok önemli düzenlemelere imza attığını vurgulayarak, "Ümit ediyorum, yeni dönemde de benzer çalışmalar devam eder." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Politika

Aliya İzzetbegoviç AK Parti Politika Haberler

AK Parti'den CHP'ye geçen Mazgirt Belediyesi'nin elektriği 5 yıldır ödenmeyen borç nedeniyle kesildi

AK Parti'den CHP'ye geçen Mazgirt Belediyesi'nin elektriği 5 yıldır ödenmeyen borç nedeniyle kesildi

İstanbul'da korkunç saldırı! Aracına çok sayıda mermi isabet eden öğretmen hayatını kaybetti

İstanbul'da korkunç saldırı! Aracına çok sayıda mermi isabet eden öğretmen hayatını kaybetti

Deprem tehlikesi altındaki İstanbul'da Bakırköy Belediye Başkanından akılalmaz vaat

Deprem tehlikesi altındaki İstanbul'da Bakırköy Belediye Başkanından akılalmaz vaat

Bakmadan Geçme

Karneler ne zaman alınacak 2024? Karneler hangi tarihte, ayın kaçında dağıtılacak? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 6 Haziran günün maçları nereden izlenir? Bakırköy Belediyesi hangi parti? Bakırköy Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? 2024 Bakırköy yerel seçim sonuçları! FB KONGRESİ NE ZAMAN? Fenerbahçe Başkanlık seçimi hangi gün? SÜPER LİG YENİ SEZON NE ZAMAN? #9917 2024 2025 Süper Lig ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 7 Haziran Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 7 Haziran burç yorumları nedir? 6 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bakırköy Belediye Başkanı'nın vaadi ne? Bakırköy Belediye Başkanı Ayşegül Ovalıoğlu'nun tepki çeken vaadi ne oldu? Dolar ne kadar, yükseldi mi? 6 Haziran Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP'yi ne zaman ziyaret edecek? Özgür Özel ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ne zaman görüşecek? İzmir'de bugün yağmur var mı? 6 Haziran İzmir'de yağmur yağacak mı, hava nasıl olacak? 7 Haziran hangi burç? 7 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? Bingöl'de deprem mi oldu? Bingöl deprem büyüklüğü ne kadar, kaç şiddetinde? AFAD ve Kandilli son dakika deprem verileri! POMEM sonuçları açıklandı mı? 31. Dönem POMEM mülakat sınav yerleri belli oldu mu? ÖSYM sınav yeri öğrenme nasıl yapılır? ÖSYM sınav yeri nereden, hangi siteden öğrenilir?
Müge Anlı'da mide bulandıran cinayet itirafı: Halamla babaannem bir adamı öldürüp kıyma makinasında çekti

Müge Anlı'da mide bulandıran cinayet itirafı: Halamla babaannem bir adamı öldürüp kıyma makinasında çekti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title