Haberler

TBMM Adalet Komisyonu'ndaki Arbede

CHP'li Sarı: "Sorumlular bulunmazsa ve bunlar cezalandırılamazsa bundan sonra komisyonlarda çalışmak mümkün olamayabilir"

CHP İstanbul Milletvekili Müslim Sarı, cumartesi günü TBMM Adalet Komisyonu'nda yaşanan arbedeyle ilgili, "Sorumlular bulunmazsa ve bunlar cezalandırılamazsa bundan sonra komisyonlarda çalışmak mümkün olamayabilir" dedi.

Sarı, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, parlamentonun son dönemde hem denetim yetkisini hem yasama faaliyetini yerine getiremediğini söyledi.

Yasaların giderek otoriter ve totaliter yöntemlerle yapıldığı bir dönem yaşandığını öne süren Sarı, Adalet Komisyonu'nda yaşananların ne parlamentonun geleneğiyle ne demokrasiyle bağdaştığını ifade etti.

Adalet Komisyonu'nda cumartesi günü ciddi bir arbede yaşandığını ve AK Parti'li milletvekillerinin Yargıçlar Sendikası Genel Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'na saldırdığını öne süren Sarı, "Biz CHP milletvekilleri, Eminağaoğlu'nu linç girişimine karşı korumak, savunmak üzere araya girmeye çalıştık. Arbede sırasında AKP'liler ellerine geçen her şeyi üzerimize fırlatmaya başladılar" diye konuştu.

Sarı, arbede sırasında bir Adalet Bakanlığı bürokratının tablet bilgisayarının fırlatıldığını ve kafasına isabet ettiğini belirterek, "Bu, kaba kuvvetin parlamento çatısı altında giderek işlev kazandığını görmemiz açısından ibret verici durum" dedi.

Tablet bilgisayarı suç delili olması nedeniyle birkaç saat tuttuğunu, olaya ilişkin görüntülerin basında yer almasından sonra bilgisayarı tutanakla sahibine teslim ettiğini dile getiren Sarı, olayla ilgili suç duyurusunda bulunacağını söyledi. Sarı, bürokratın, olaylarla ilgisi olmadığını, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ı dışarı çıkarırken bilgisayarın başkaları tarafından fırlatıldığını ifade ettiğini aktardı.

Sarı bir soru üzerine, Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya'nın, Eminağaoğlu'nun dilekçesiyle ilgili olumlu ya da olumsuz inisiyatif almadığını ve bunun üzerine olayların yaşandığını savundu.

Müslim Sarı, "AK Parti Tokat Milletvekili Zeyit Aslan'ın bu konularda geçmişinin parlak olmadığını" ifade ederek, "Bir türlü cezalandırılamayan, yaptığı sürekli yanına kar kalan bir milletvekili" dedi.

Olaylar yaşandığında TBMM Başkanı Cemil Çiçek'i aradıklarını ve İçtüzük hükümlerinin uygulanmasını istediklerini aktaran Sarı, "Cemil bey, sadece komisyon başkanını aramakla yetindi. Daha etkili olabilir. Bütün bunlar parlamento çatısı altında gerçekleşiyor. Sayın Çiçek, bütün milletvekillerinin başkanıdır. Bu tür olaylara karşı daha inisiyatif geliştiren, daha net tutum almasını bekliyoruz" diye konuştu.

Sarı, kafasına tablet bilgisayar isabet etmesinden dolayı 5 günlük sağlık raporu aldığını belirterek, "Sorumlular bulunmazsa ve bunlar cezalandırılamazsa bundan sonra parlamentoda, komisyonlarda çalışmak mümkün olamayabilir" dedi.

Sarı, Plan ve Bütçe Komisyonu salonunda 6 kamera bulunduğunu ve bunların kapalı devre yayın yaptığını anımsatarak, kayıt özellikleri olduğunu da ifade etti. Müslim Sarı, geçen sene komisyon salonunda benzer olaylar yaşandığında Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı'nın kamera kayıtlarının incelenerek gerekli işlemin yapılması talimatı verdiğini anlattı. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Ömer Faruk Eminağaoğlu Müslim Sarı Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title