Haberler

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Açıklaması

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bonzai konusunda bakanlıkların yaptığı çalışma ve Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bonzai konusunda bakanlıkların yaptığı çalışma ve Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Kayseri'de "İl Sağlık Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı" öncesinde bakanlıklar ile birlikte bonzai ile mücadele konusunda başlatılan mücadele ile ilgili olarak açıklama yapan Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, "Uyuşturucu ile mücadele çok yönlü olarak İçişleri Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile önümüzdeki süreçte yerel yönetimleri de bunun içine sokmayı düşünüyoruz" dedi. Bakan Müezzinoğlu, "Birebir, 24 saat vatandaşla iletişimi olan yerel yönetimlerimiz ile yoğun ve dinamik bir çalışma yapmamız gerekiyor. Özellikle gençleri ve çocukları alışkanlık safhasına gelmeden korumamız, bilinçlendirmemiz, aileleri bu konuda korumamız ve bilinçlendirmemiz, özellikle Halk Sağlığı kurumumuz bu yönde çalışma yapacak. İçişleri Bakanlığımız ulaşımın önünü kesmesi gerekiyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile biz de tedavi ve tedavinin devamlılığı konusunda AMATEM'ler konusunda yeni bir yol haritası planlıyoruz ve inşallah yoğun bir çalışma ile gençlerimizi ve insanlarımızı uyuşturucu belasından kurtarmaya çalışacağız" diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili olarak ise Bakan Müezzinoğlu, "İlk defa milletimiz kendi eliyle Cumhurun başkanını seçecek, cumhur ilk defa kendi vicdanının ve aklının öngördüğü bir şekilde Cumhurbaşkanı'nı seçmiş olacak. Bu millet artık Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ağır bedelini ödemeyecek. Çünkü geçtiğimiz süreçlere baktığımızda 70 yılında bu yana izlediğimde neredeyse bütün cumhurbaşkanlığı seçimlerinde gerilimler oldu. Hep millete bedeller ödetildi ve 2007'deki hukuk skandalı millete bedel ödeten bir anlayıştan, milletin kendi tercihi ile cumhur olarak Cumhurbaşkanı'nı seçeceği bir sürece sebep oldu. Bu milletin hukukuna zulmedenlerin, bu millet adına hayırlı bir işe vesile oldukları adına millet adına teşekkür etmek isterim. O gün bu sıkıntıları çekmeseydik bu gün milletin iradesinin sandıkta güçlü bir şekilde tecelli edeceği süreçleri de bu millete yaşatamazdık.

Milli iradenin bu gün geldiği noktada milletimiz adına üçüncü önemli dönüm noktasıdır. Birincisi 23 Nisan 1920 TBMM'nin kuruluşudur. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Sonra çok partili döneme geçiş ikinci dönüm noktasıdır. O da milletin önüne çeşitli alternatif sunulması ve demokrasinin yerleşmesi adına önemli bir dönüm noktasıdır. Bu sürecin 60-65 yıldır ağır bedellerini bu millet zaman zaman çekti. Şimdi de artık final noktasına geldi. Cumhur kendi liderini kendi vicdanı ile seçecek ve Türkiye Cumhuriyeti Başkanını seçmiş olacak" değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Müezzinoğlu, sorulan bir soru üzerine ise "Hafta sonu hafta başı, bayram, gece sağlık giderleri ve sağlık hizmetlerinde herhangi bir sorun çıkarmayız. SGK'nın zaman zaman bazı istisnai uygulamaları oluyor kendi çerçevesinde ama vatandaşın sıkıntı çekeceği hiçbir icraata AK Parti imza atmaz" cevabını verdi. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

İçişleri Bakanlığı Mehmet Müezzinoğlu Sağlık Bakanlığı Kayseri Politika Güncel Haberler

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

Bakmadan Geçme

Trafik kazası tespit tutanağı nasıl doldurulur? Kaza raporu E-devlet sorgula! Kaza Tespit Tutanağı nedir, nasıl yazılır? Resmi Gazete bugün (23 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 23 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 23 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 23 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 23 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title