Haberler

P5+1 Ülkeleri İstanbul'da

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, P5+1 Ülkeleri İle İran Heyetine Yemek Verdi

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, yarın başlayacak görüşmeler dolayısıyla İstanbul'da bulunan P5+1 ülkeleri ile İran heyeti temsilcileri onuruna akşam yemeği verdi

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin ev sahipliğinde yarın başlayacak P5+1 ülkeleri ile İran arasındaki görüşmeler dolayısıyla İstanbul'da bulunan konuklar onuruna Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde akşam yemeği verdi. Davutoğlu, konukları yemek salonunun girişinde karşıladı.

Yemeğe, Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton ve yardımcısı Robert Cooper, İran Milli Güvenlik Yüksek Kurulu Genel Sekreteri ve İran'ın Nükleer Başmüzakerecisi Said Celili ve yardımcısı Ali Bageri ve ABD Dışişleri Bakanlığının Siyasi İşlerden Sorumlu Müsteşarı William Burns katıldı. Yemekte ayrıca, Almanya'dan Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve Siyasi Direktör Emily Haber, Fransa'dan Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve Siyasi Direktör Jacques Audibert, Çin'den Dışişleri Bakan Yardımcısı Wu Hailong, Rusya'dan Dışişleri Bakanlığı Güvenlik İşleri Direktörü Oleg Postnikov, İngiltere'den Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve Siyasi Direktör Geoffrez Adams ile Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Büyükelçi Feridun Sinirlioğlu, Dışişleri Bakanlığı Uluslararası Güvenlik İşleri Genel Müdürü Büyükelçi Tacan İldem de bulundu.

Alınan bilgiye göre, Davutoğlu, yarın başlayacak görüşmeler dolayısıyla verdiği akşam yemeği öncesinde, Avrupa Birliği Dış Politika ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton ve İran Milli Güvenlik Yüksek Kurulu Genel Sekreteri ve İran'ın Nükleer Başmüzakerecisi Said Celili ile ayrı ayrı görüştü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title