Haberler

NEVÜ İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları kınadı

Güncelleme:

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Senatosu, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik uygulanan abluka ve saldırıları kınadı. Üniversite, uluslararası toplumu göreve çağırarak bağımsız Filistin Devleti'nin tanınmasını talep etti.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Senatosu, İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarını kınadı.

NEVÜ'den yapılan yazılı açıklamada, başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin Devleti'nin tanınması talep edildi.

Gazze'de yaklaşık 2,5 milyon sivilin vatanlarından zorla göç ettirilmeye dönük girişimlerin insanlık suçu olduğu vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İsrail'in terörle mücadele bahanesiyle 7 Ekim'de Gazze'yi hedef alarak başlattığı saldırıların iddia edildiği gibi teröre yönelik olmanın ötesinde tüm Filistin halkını hedef aldığı, olgusal bir gerçek olarak karşımızda durmaktadır. İsrail'in Filistin topraklarına yönelik gerçekleştirdiği saldırılarla çok sayıda masum sivilin hayatını kaybetmesine neden olduğunu büyük bir üzüntüyle görmekteyiz. Müslümanların manevi hassasiyetlerini ve insan haklarını gözetmeden Kudüs'ün ve Mescid-i Aksa'nın da yer aldığı Harem-i Şerif'in statüsünü ve mahremiyetini sürekli ihlal eden İsrail'in bu tutumunu hiçbir zaman kabul etmediğimizi ve etmeyeceğimizi de açıkça belirtiriz."

Açıklamada, "Üniversite olarak bölgede kalıcı bir barışın tesis edilmesi için uluslararası toplumu göreve çağırıyoruz. Filistin halkının haklı mücadelesine desteklerimizi iletir, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar dileriz." ifadesi kullanıldı.

Kaynak: AA / Politika

Filistin İsrail Gazze Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title