Haberler

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitimde Fatih Projesi Tablet Dağıtım Töreni

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bizler bir yandan interneti bir yandan teknolojiyi bu kadar yaygınlaştırırken, gelişmiş ülkelerdeki gibi tedbirleri alıyor kimsenin özgürlüğünü sınırlandırmıyoruz.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bizler bir yandan interneti bir yandan teknolojiyi bu kadar yaygınlaştırırken, gelişmiş ülkelerdeki gibi tedbirleri alıyor kimsenin özgürlüğünü sınırlandırmıyoruz. Biz, göreve geldiğimizde 20 bin kişi internet kullanırken bütün dünya buradan duysun istiyorum, şimdi 34 milyon internet kullanılıyor bu ülkede. Tam tersine çocuklarımızı gençlerimizi art niyetli istismarcılardan şantajcılardan korumaya çalışıyoruz" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da düzenlenen 'Milli Eğitim Bakanlığı Eğitimde Fatih Projesi Tablet Dağıtım Töreni'ne katıldı. Törene, Erdoğan'ın yanısıra, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, AK Parti Genel Başbakan Yardımcıları Salih Kapusuz, Numan Kurtulmuş, Eski Milli Eğitim Bakanları ve yaklaşık 3 binin üzerinde öğrenci katıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı konuşmada, "Bizim hepimizin vatanımıza karşı milletimize kaşı bayrağımıza şehitlerimizie karşı bir ahde vefa borcumuz var. Bu özgürlüğü bu bağımsızlığı sağlayanlara karşı vefa borcumuz var. Kimileri bu ülke için kanlarını akıttı bağımsızlığımızı temin etti kimleri de bağışlarıyla emekleriyle fedakarlıklarıyla bu ülkenin çocukları için emek verdi ter akıttı. İşte her birimiz kendimizi en iyi şekilde yetiştirerek sizin için yapılan bu fedakarlıklara layık olacaksınız bundan en ufak şüphemiz yok. Eminim ki siz çok daha iyisini yapacaksınız. Bizim başlattığımız reformları yatırımları sizler çok daha yüksek zirvelere taşıyacaksınız. Sizin unutmayın çok eski ve şanlı bir tarihiniz var. Sizin dünyaya istikamet çizmiş bir ecdadınız var. Sizler Alparslan'ın, Osman Gazi'nin, Fatih Sultan Mehmet'in, Kanuni'nin, Yavuz'un, Sultan Abdülhamit'in torunlarısınız. Sizler Şeyh Edebali, Akşemseddin'in, Molla Gürani'nin, Yunus Emre'nin, Mevlana'nın, Mehmet Akif'in istikamet çizdikleri bir milletin mensuplarısınız. Sizler, Gazi Mustafa Kemal'in emanet ettiği istikbalimiz olan çocuklarsınız" dedi.

Erdoğan, "Her zaman söylüyorum, sizler kendinize inanacak kendinize güveneceksiniz. Sizler özgüvenli olacaksınız. Hiçbir millet hiçbir devlet medeniyet karşısında boynunuzu yere eğmeyecek kendinizi ikinci sınıf hissetmeyeceksiniz. Hayatınız boyunca birbirinize hoşgörü ile davranmanızı birbirinizin özgürlüklerine yaşam tarzlarına hassasiyetlerine hoşgörü ile bakmanızı rica ediyorum. El ele omuz omuza olacaksınız ve birlikte bir olacaksınız, iri olacaksınız diri olacaksınız kardeş olacaksınız hep birlikte Türkiye olacaksınız" şeklinde konuştu.

"77 milyon bizler tek bir milletin mensuplarıyız" diyen Erdoğan, "Bu ülkeyi hep birlikte kurduk. Bu güzel vatan 77 milyon hep birlikte bugünlere taşıdık. Birimize hor gözle bakmadık birbirimizin hakkına kem gözle bakmadan birbirimizi incitmeden geleceği birlikte imar edeceğiz. Bizim tarih ve medeniyetimizde özellikle de bizim inancımızda insanı doğuştan gelen özelliklerine göre tasnif etmek ayırmak birini diğerine üstün görmek asla yoktur. Nerede doğmuş olursa olsun annesi babası dili inancı derisinin rengi ne ne olursa olsun bu vatan toprağı üzerinde yaşayan ayyıldızlı bayrağın altında nefes alıp veren herkes birdir, beraberdir birlikte Türkiye'dir. Irkçılık bizim topraklarımızda kendisine asla yer bulamamıştır. İnsanları dış görünüşlerine göre değerlendirmek onları aşağılamak horlamak bizim topraklarımızda fırsat bulamamıştır. Bizde ne beyazın siyaha ne de siyahın beyaza üstünlüğü yoktur" ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan, "Farklı diye kimseyi ötelemeyeceksiniz, engelli diye kimseyi ayrı tutmayacaksınız, dili ayrı inancı mezhebi ayrı diye kimseyi farklılaştırmayacaksınız. 77 milyonu bir görecek 77 milyona tüm insanlara aynı nazarla Yunus Emre'nin ifadesiyle 'Yaradılanı severim yaratandan ötürü' nazarıyla bakacaksınız. İnşallah bu nazarla baktığınızda daha böyle hoşgörü ile büyüdüğünüzde bugünkünden çok daha güzel daha kalkınmış demokratik bir Türkiyeyi de sizler inşa edeceksiniz. Biz size güveniyoruz gençler, millet size güveniyor inanıyor. Bu aziz milleti hayal kırıklığına uğratmayacağınızı çok iyi biliyoruz" diye konuştu. Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"100 bin tablet bilgisayarı dağıtırken şu önemli uyarıları da hatırlatmak istiyorum, Siz bilgisayarın esiri olmayın, bilgisayar sizin esiriniz olsun. Bilgisayar sizin eğitim için kullandığınız bir araç olarak kalsın. Gerek dünyada gerek ülkemizde bilgisayarın esiri haline gelen ve çok kötü tecrübeler yaşayan örnekler duruyor. Kimi bilgi nedeniyle dolandırılıyor kimileri çirkin işlere itiliyor kimileri bilgisayar üzerinden sanal saldırıya uğruyor. Bunlara karşı son derece dikkatli olmanızı rica ediyorum. Bu tabletler, sizi kitap okumaktan, kağıttan, kalemden ve silgiden asla uzak tutmasın. Hiç ihmal etmeyin onları. Bilgisayar sizleri öğretmenlerinizden arkadaşlarınızdan ve ailenizden hayattan koparmasın. Özellikle de sokakları, parkları ve oyun alanlarını boş bırakmayın. Buralardan daha çok istifade edin. Parkların size verdiği heyecanı sağlığı bilgisayar hiçbir zaman vermeyecektir. Televizyonu da bilgisayarı da gerektiği kadar kullanın. Ailelerinize öğretmenlerinize de bu noktada hassas olmalarını hatırlatmak istiyorum. Tablet sadece eğitim araçlarından bir tanesidir. Tablet anne ve babalara ve öğretmenlerimize yüz yüze kalp kalbe eğitimi asla unutturmasın. Çünkü evladın anneye olan sevgisi asla kaybolmamalı. İlim gözle kulakla elde edilen değil kalple elde edilen bir değerdir. Gözden kulaktan akıldan öte kalbin açık olması kalbe hitap edilmesi gerekir. Öğrencilerimizin de öğretmenlerimizin de anne babalarımızın da buna dikkat etmelerini arzu ediyorum. İnternet çok önemli bir imkan olduğu kadar kötü niyetlilerin elinde çağımızın en büyük tehlikesi haline de gelebiliyor. Bu tehlikeleri hemen her ülke yaşıyor buna karşı da gerekli önlemleri alıyor."

Bir yandan interneti bir yandan teknolojiyi bu kadar yaygınlaştırırken gelişmiş ülkelerdeki gibi tedbirlerin alındığına dikkati çeken Erdoğan, "Kimsenin özgürlüğünü sınırlandırmıyoruz. Biz göreve geldiğimizde 20 bin kişi internet kullanırken bütün dünya buradan duysun istiyorum, şimdi 34 milyon internet kullanılıyor bu ülkede. Tam tersine çocuklarımızı gençlerimizi art niyetli istismarcılardan şantajcılardan korumaya çalışıyoruz. Çocuğu olan anne babalar eminim ki bizi anlıyorlar. Biz çocuklarımızı nesillerimizi korumak için gereken her adımı atacağız. Özgürlükleri kısıtlamadan ama tehditlere de boyun eğmeden düzenlemelerimizi yapacağız. Teknolojinin kölesi olan değil teknolojiye yön veren hükmeden nesillere Türkiye'yi emanet edeceğiz" dedi.

Erdoğan, "İstiklal şairimizin bir dörtlüğü var. Mehmet Akif'in yakın bir dostu çocuğunu Akif'e gönderiyor. 'Oğlum Akif amcana git sana bir nasihatte bulunsun' diyor ve o da Akif amcasına gidiyor. Mehmet Akif kendisine o nasihatını yapıyor. İhtiyar amcanı dinler misin oğlum nevruz, ne çok söyle ne büyük söyle. Yiğit işte gerek. Lafı bol karnı geniş soyları taklit etme. Özü sağlam sözü sağlam adam ol ırkına çek' diyor" ifadelerini kullandı.

Öğretmenlere seslenen Başbakan Erdoğan, "Son olarak sevgili öğretmenler, güzel Türkçemize en uygun klavye F klavyedir. Biz tabletlerimizi F klavyeli olarak hazırlıyoruz. Bu hassasiyeti sizlerin de gözetmenizi rica ediyorum. Özellikle bilgisayar üretici ve satıcılarının bu hassasiyeti gözetmelerini istiyorum. Güçlü bir Türkiye için Türkçemizin ne kadar engin olduğunu dünyaya haykırabilmek için bu adımı atıyoruz. Aynı şekilde güzel Türkçemizin bozulmaması yabancı bilgisayar terimlerinin çocuklarımızın Türkçe'sini bozmaması için de sizlerden hassasiyet bekliyorum" diye konuştu. Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Eskiden kıraathanelerimiz vardı. Belki buradaki gençlerimiz bunu anlamayabilir. Bu kıraathanelerde sigaranın duman bulutları arasında zehirlenmek değil okumak sohbet vardı. Sohbet ederek okuyarak güçlenen büyüklerimiz vardı. Şimdi bakıyorsunuz kıraathaneler kayboldu şimdi kafeler var. İnternet kafeler var. Bu kafelerde de nelerin olduğu ortada. Acaba Türkçemize sahip olmak için atılması gereken adımlar yok mu. Aksaklıkları eksikleri tespit ederek dünyanın en modern eğitim sistemini Türkiye'ye kazandıracağız."

Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından beraberindeki bakanlarla birlikte 17 öğretmen ve 17 öğrenciye tablet verdi. Ardından öğretmen ve öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Onun ardından Başbakan Erdoğan, 6 il ile canlı bağlantı yaptı. Bu illerin arasında Van, Rize, İzmir, Edirne, Samsun, Antalya yer aldı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Fatih Sultan Mehmet Türkiye Politika Güncel Haberler

İndirim sinyali mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz sözleri kafa karıştırdı

İndirim sinyali mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz sözleri kafa karıştırdı

Özgür Özel: Zengini daha zengin, yoksulu daha yoksul yapacak düzenleme hazırlığındalar

Özgür Özel: Zengini daha zengin, yoksulu daha yoksul yapacak düzenleme hazırlığındalar

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde aracıyla yolu kapatarak eylem yapan şahıs tutuklandı

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde aracıyla yolu kapatarak eylem yapan şahıs tutuklandı

Bakmadan Geçme

Aydın Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? 16 Haziran Pazar Aydın Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Antalya Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? 16 Haziran Pazar Antalya Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Ankara Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? 16 Haziran Pazar Ankara Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Amasya Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? 16 Haziran Pazar Amasya Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Aksaray Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? 16 Haziran Pazar Aksaray Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Ağrı Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? 16 Haziran Pazar Ağrı Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Afyonkarahisar Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Afyonkarahisar Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Adıyaman Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Adıyaman Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Adana Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Adana Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Arefe Günü kurban kesilir mi? İspanya - Hırvatistan maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SONUCU! İspanya - Hırvatistan maçı ne oldu? İspanya - Hırvatistan maçı CANLI izle! (EURO 2024) İspanya - Hırvatistan EURO 2024 maçını hangi kanal veriyor, şifresiz nereden izlenir? #9917 Macaristan - İsviçre maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Macaristan - İsviçre maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? TRT 1 internetten neden izleyemiyorum, TRT 1 çöktü mü? #129300 Macaristan - İsviçre maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SONUCU! Macaristan - İsviçre maçı ne oldu? #9917
Düzce, Sakarya ve Sinop'ta denize girişler yasaklandı

Düzce, Sakarya ve Sinop'ta denize girişler yasaklandı

title