Haberler

MHP Genel Başkan Adayı Dervişoğlu'ndan Manisa Teşkilatına Ziyaret

MHP Genel Başkan Yardımcısı Musavvat Dervişoğlu, "Türkiye, büyük bir bölünme ve iç savaş tehdidiyle karşı karşıyadır.'Siyasal Kürtçülük' tehdidiyle karşı karşıyayız" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Musavvat Dervişoğlu, " Türkiye, büyük bir bölünme ve iç savaş tehdidiyle karşı karşıyadır. 'Siyasal Kürtçülük' tehdidiyle karşı karşıyayız" dedi.

MHP Genel Başkanlığı'na adaylığını açıklayan Musavvat Dervişoğlu, MHP Manisa Teşkilatı'nı ziyaret etti. Geçmiş dönemlerde MHP İzmir İl Başkanlığı görevinde bulunan Musavvat Dervişoğlu, 4 Kasım'da yapılacak MHP 10. Olağan Büyük Kurultay'da Genel Başkanlık için adaylığını açıklamasının ardından Manisa'da bulunan delegelerden oy istemek amacıyla gerçekleştirdiği ziyarette MHP Manisa İl Başkanı Tamer Akkal, İlçe Başkanı Engin Kabadağ ve MHP Manisa Teşkilatı hazır bulundu.

MHP Manisa İl Başkanlığı binasında gerçekleştirilen ziyarette konuşan Musavvat Dervişoğlu, adaylığıyla ilgili değerlendirmelerde bulunarak, "Zor bir yolculuğa çıktık. MHP Genel Başkanlığı'na talip oldum. Bizim aday olarak ortaya çıkışımızdan sonra kamuoyunda çeşitli spekülasyonların yaşandığını bazı dedikoduların da ortaya atıldığını biliyoruz. Benim siyasi geçmişime kefil olan arkadaşlarım bu dedikodulardan etkilenmeyecektir. ancak kamuoyunun da ilgilendiren bazı meseleleri cevapsız bırakmama gibi bir mecburiyetle karşı karşıyayım. O sebeple MHP Genel Başkanlığı'na aday oluşumu bir takım siyasi hesaplar ve manevralar çerçevesinde değerlendirenlere buradan sesleniyorum; hayatım boyunca verdiğim hiç bir sözde, çıktığım hiç bir yoldan geri dönmedim. Şayet bana gönül vermiş olan dava arkadaşım adı gibi emin olsun ki onun bana vermiş olduğu güveni bir başkasına satmayı şerefsizlik addederim" dedi.

"BAHÇELİ'YE ZARAR VERECEĞİMİ SÖYLEYENLER VAR"

Adaylığının MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye zarar vereceğini söyleyenlerin olduğunu dile getiren Dervişoğlu, "Benim adaylığım MHP Genel Başkanlığının başka bir yere kaymasına sebep olacağını söyleyenler var. Benim adaylığım Sayın Genel Başkanın alacağı oya zarar veriyorsa, Sayın Koray Aydın'a zarar veriyorsa bilin ki benim adaylığım kendimin alacağı oylara da katkı sağlıyor demektir. Bu şahsımın Genel Başkanlığı kazandırmak için güçlü kılan bir durumdur. Arkadaşlarımızın bunlara kulak asmaması gerekmektedir. Bu tür söylemler şu anda olduğu gibi bir kutuplaşmaya sebep oluyor. Ben ayrılıkçılığa sebep olmak için değil birlik ve beraberlik için MHP Genel Başkanlığı'na adaylığımı açıkladım. Hesapların üzerinde durarak MHP'nin geleceğiyle alakalı olumsuz şeylerin yaşanmasına vesile olmamak için gayret sarf ettim. Bu kongre sadece MHP'nin kongresi değildir. Bu kongre hem MHP'ye hem de Türkiye'ye nefes verecektir" diye konuştu.

"SİYASAL KÜRTÇÜLÜK TEHDİDİYLE KARŞI KARŞIYAYIZ"

Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen AK Parti 4. Olağan Büyük Kongresi'yle ilgili olarak da değerlendirmelerde bulunan Dervişoğlu, "AK Parti kongresinde yaşanan tabloyu şöyle bir göz önüne getirin. AK Parti kongresinin şeref konuğu, daha dün bir onbaşıdan çavuştan yada onların himmetine sığınmadan astsubayla görüşemeyen Kuzey Irak'taki o uydu devletçiğin önderi ve başkanı durumundaki Barzani'dir. Türkiye büyük bir bölünme ve iç savaş tehdidiyle karşı karşıyadır. Siyasal Kürtçülük tehdidiyle karşı karşıyayız" diye kaydetti.

"TARİHİ DEĞİŞTİRECEĞİZ"

Vatandaşların MHP'nin çok doğru yönetilmediğini düşündüğünü söyleyen Dervişoğlu, MHP'nin doğru yönetilmesi ve iktidara talip bir parti olması amacıyla aday olduğunu belirtti. Dervişoğlu sözlerine şöyle devam etti:

"Medyada yer alan bir ifade olarak söylüyorum ki; CHP'nin devşirilmesi ve yeni sıfatıyla anılmasından sonra siyasete 'değişim' diye taşınan bir kelime dahil olmuştur. MHP'nin değişmeye ve yenileşmeye değil özüne dönmeye ihtiyacı vardır. Biz bir şeyler değiştireceğiz. Ancak MHP'yi ve ülkücüleri değil Türkiye'nin makus tarihini değiştireceğiz. Onun için bu yola talibiz."

"VAZİYET ALIYORUZ"

Dervişoğlu konuşmasının sonunda MHP yönetimini eleştirerek, "MHP yönetiminin süreçleri doğru değerlendirdiği yetkilerin doğru kullanıldığı kanaatinde değilim. Her mağlubiyetten sonra Sayın Başkanımız tüm sorumluluğu tek başına üstleniyorsa demek ki kurullar doğru çalışmıyor. Ülkücü irade parti yönetiminde doğru bir şekilde yansımıyor. Düne kadar sayın genel başkanın istediği tüm yetkiyi verdik. Dört defa denedik olmadı. Beşinciyi de mi deneyelim? Şimdi de vaziyet alıyoruz" şeklinde konuştu. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Ak Parti Türkiye İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title