Haberler

Memurlar İçin Uzlaşma Yok

Güncelleme:

Partiler, yeni Anayasa'nın "Memurlar ve Diğer Kamu Görevlileri" maddesinde anlaşamadı.

Partiler, yeni Anayasada farklı tanımlar nedeniyle "Memurlar ve Diğer Kamu Görevlileri" maddesinde uzlaşmaya varamadı.

TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu bünyesindeki Yazım Komisyonu, MHP Konya Milletvekili Faruk Bal başkanlığında toplandı. Komisyon, yeni anayasanın "İdare" bölümünde yer alacak "Memurlar ve Diğer Kamu Görevlileri" maddesini müzakere etti.

Alınan bilgiye göre, görüşmelerde uzun süre memur ve kamu görevlilerinin yeni Anayasada nasıl tanımlanacağı konusu tartışıldı. AK Parti, yeni Anayasada "Çalışanlar", CHP ve MHP, "Memurlar ve Diğer Kamu Görevlileri", BDP ise "Kamu Personeli" ile ilgili tanımın yer almasını önerdi.

AK Parti, "Devletin ve diğer kamu tüzel kişilerinin yürütmekle yükümlü oldukları kamu hizmetlerinin gerektirdiği görevler çalışanlar eliyle yürütülür. Kamu hizmetlerinin hizmet alımı yoluyla karşılanacağı haller kanunla düzenlenir" hükmünün yer almasını istedi.

CHP ve MHP; maddenin "Devletin, kamu iktisadi teşebbüslerinin ve diğer kamu tüzel kişilerinin genel idare esaslarına göre yürütmekle yükümlü oldukları kamu hizmetlerinin gerektirdiği asli ve sürekli görevler, memurlar ve diğer kamu görevlileri eliyle görülür" şeklinde yazılmasını önerdi.

BDP ise maddenin, "Kamu idarelerinin yürütmekle yükümlü oldukları kamu hizmetlerinin gerektirdiği görevler, kamu personeli eliyle görülür" şeklinde olmasını istedi.

Partiler; bu kişilerin meslekte yükselmeleri, görev ve yetkileri, hakları ve yükümlülükleri, aylık ve ödenekleri ve diğer özlük işleri ile üst kademe yöneticilerinin yetiştirilmesine ilişkin usul ve esasların kanunla düzenlenmesini, mali ve sosyal haklara ilişkin toplu sözleşme hükümlerinin saklı kalmasını, Anayasaya ve kanunlara uygun olarak faaliyette bulunmakla yükümlü olmasını benimsedi.

CHP ve BDP; "Görevlerini yerine getirirken, kişiler arasında inanç ve düşüncelerinden ötürü herhangi bir ayrım yapamazlar" ifadesinin, ayrı bir fıkra olarak maddede yer almasını istedi.

Partiler, bu kişilerin görevleriyle ilgili işledikleri iddia edilen suçlar hakkında ceza soruşturması açılmasının, ancak kanunda belirtilen hallerde idari mercin iznine bağlı kalmasını isterken, BDP bu fıkra hükmünü tekrar değerlendireceği notunu metne koydu.

Yazım Komisyonu, çalışmalarını 13 Şubat Çarşamba günü sürdürecek.

Kaynak: AA / Politika

Tbmm Anayasa Uzlaşma Komisyonu Ak Parti Konya Politika Haberler

Kamuda tasarruf dönemi başladı! İşte madde madde yeni tedbirler

Kamuda tasarruf dönemi başladı! İşte madde madde yeni tedbirler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 28 Şubat davasından hüküm giyen emekli generallere af

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 28 Şubat davasından hüküm giyen emekli generallere af

Özel'den Süleyman Soylu çağrısı: Dokunulmazlığı kaldırılsın ve Kaplan soruşturmasında bildiklerini anlatsın

Özel'den Süleyman Soylu çağrısı: Dokunulmazlığı kaldırılsın ve Kaplan soruşturmasında bildiklerini anlatsın

Bakmadan Geçme

Survivor Aleyna kimdir? Aleyna Kalaycıoğlu kaç yaşında, nereli? Survivor Özgür kimdir? Survivor All Star Özgür Tetik kaç yaşında, nereli? GELİNİM MUTFAKTA 17 MAYIS 2024 İZLE #128105 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 17 Mayıs Müge Anlı canlı izleme linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? #128250 Aleyna elendi mi? Survivor Aleyna elendi mi gitti mi? 17 Mayıs okullar tatil mi? Bugün okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
8 yaşındaki öz kızı için skandal ifadeler kullanan kadın canlı yayında gözaltına alındı

8 yaşındaki öz kızı için skandal ifadeler kullanan kadın canlı yayında gözaltına alındı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title