Haberler

Kılıçdaroğlu: Darbeci rejimler hesap vermeye mecburdur

Güncelleme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 12 Eylül darbesinin 43. yıldönümü dolayısıyla darbeci rejimlerin hesap vermesi gerektiğini belirtti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "İktidarını 12 Eylül'e borçlu olanlar, darbelerle hesaplaşamaz. Unutulmamalıdır ki, 12 Eylül zihniyeti de 15 Temmuz zihniyeti de 20 Temmuz zihniyeti de meşruiyeti olmayan sivil darbeci rejimler de elbet hesap vermeye mecburdur. Biz egemenliği halka veren bir siyasi geleneğin neferleri olarak; demokrasi ve hukuk mücadelesinden asla vazgeçmeden, bu karanlıkları elbet aydınlığa kavuşturacağız. Demokratik bir Türkiye'yi milletimizle birlikte kurana dek, bir milim dahi geri adım atmayacağız" dedi.

CHP Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, resmi Twitter hesabından, 12 Eylül 1980 askeri darbesinin 43. yıldönümü dolayısıyla paylaşımda bulundu. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun paylaşımı şöyle:

"İktidarını 12 Eylül'e borçlu olanlar, darbelerle hesaplaşamaz. Unutulmamalıdır ki, 12 Eylül zihniyeti de 15 Temmuz zihniyeti de 20 Temmuz zihniyeti de meşruiyeti olmayan sivil darbeci rejimler de elbet hesap vermeye mecburdur. Biz egemenliği halka veren bir siyasi geleneğin neferleri olarak; demokrasi ve hukuk mücadelesinden asla vazgeçmeden, bu karanlıkları elbet aydınlığa kavuşturacağız. Demokratik bir Türkiye'yi milletimizle birlikte kurana dek, bir milim dahi geri adım atmayacağız."

Kaynak: ANKA / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Eylül Hukuk Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title