Haberler

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'den ÇEDES projesine tepki

Güncelleme:

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ÇEDES projesine tepki göstererek Türkiye Cumhuriyeti'nin demokratik ve laik olduğunu vurguladı.

KERİM UĞUR

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 'Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum (ÇEDES)' projesi ile ilgili " İzmir'i uygulamanın pilot ili olarak seçenlere tek bir lafım var: İzmir'den size bir şeyh çıkmaz. İyi bilinsin ki Anayasamızın 4. maddesi gereği Türkiye Cumhuriyeti demokratik ve laiktir. Daima da öyle kalacak. Asla vazgeçmeyiz" açıklamasını yaptı.

Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı iş birliğinde hayata geçirilen ve İzmir'in pilot il olarak seçilerek 842 okula din görevlilerinin görevlendirildiği ÇEDES projesine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'den tepki geldi.

SOYER: "İZMİR'DEN SİZE BİR ŞEYH ÇIKMAZ! İYİ BİLİNSİN Kİ ANAYASAMIZIN 4. MADDESİ GEREĞİ TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEMOKRATİK VE LAİKTİR. DAİMA DA ÖYLE KALACAK. ASLA VAZGEÇMEYİZ"

Başkan Tunç Soyer, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"İzmir'in ağacı, yaşken de dimdiktir. Ne şeyhlere mürit olur eğilir ne de mensup olur ezilir. Yıllar önce Köy Enstitülerini var etmiş ülkemizi bugün ÇEDES gibi projelere mahkum etmek istiyorlar. Cumhuriyetimizin temel değerlerini hiçe sayan bir ideolojinin eğitim sistemini ele geçirmesine seyirci kalamayız. Çocuklarımızı her türlü çıkar çetesine karşı korumak bizim asli vazifemizdir. Görev bekleyen yüz binlerce öğretmenimizin ataması derhal yapılmalı, hocalarımız ise camilerimizde kutsal görevlerini ifa etmeye devam etmelidir. Hukuku, bilimi ve laikliği zedeleyen, inanç ve değerlerimiz üzerinden ayrımcılık tohumları eken ÇEDES projesi iptal edilene kadar mücadelemizle buradayız. Evladının ve ülkemizin geleceğini düşünen herkesi, bu büyük yanlışa karşı mücadeleyi daha da büyütmeye davet ediyorum. İzmir'i uygulamanın pilot ili olarak seçenlere de tek bir lafım var: İzmir'den size bir şeyh çıkmaz! İyi bilinsin ki Anayasamızın 4. maddesi gereği Türkiye Cumhuriyeti demokratik ve laiktir. Daima da öyle kalacak. Asla vazgeçmeyiz!"

Kaynak: ANKA / Politika

Türkiye Cumhuriyeti Tunç Soyer Türkiye İzmir Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title