Haberler

Erdoğan'dan 'Domates' Telefonu

Erdoğan, Vladimir Putin'e Telefon Açarak, Türkiye-rusya Arasında Ticari Krize Dönüşen Sebze-meyve İhracatı Sorununu Aşmak İçin Destek İstedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Vladimir Putin'e telefon açarak, Türkiye-Rusya arasında ticari krize dönüşen sebze-meyve ihracatı sorununu aşmak için destek istedi.

Türkiye'den ihraç edilen sebze meyveler gerekli sağlık koşullarını karşılamadığı gerekçesiyle Rusya tarafından geri gönderilmiş ve ürünlerin nakliyesi durmuştu. İki ülke arasında patlak veren ticari krizi aşmak için Başbakan Erdoğan devreye girdi. Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Başbakan Erdoğan, Rus mevkidaşı Putin'i arayarak ticari ve ekonomik ilişkileri görüştü. Gıda mallarının ithalatı ve ihracatı konularında ikili iş birliğinin arttırılmasından yana ortak tavır sergileyen Putin ve Erdoğan, sorunun aşılması için bakan ve uzman seviyelerinde diyaloğu sürdürme kararı aldılar.

İki lider, görüşme sırasında enerji konularını da ele aldılar. Putin, kapsamlı görüşme için Erdoğan'ı Moskova'ya davet etti.

(DS-CC-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title