Haberler

DYP'li Eraslan'ın Basın Toplantısı

Doğru Yol Partisi (DYP) Hatay Milletvekili Mehmet Eraslan, DYP'nin Genel Seçimlerde Önüne Koyduğu Barajın Yüzde 20 Olduğunu Belirterek, "Seçimlerden Sonra Ortaya Çıkacak Tek Tablo, DYP İktidarıdır" Dedi.

Doğru Yol Partisi (DYP) Hatay Milletvekili Mehmet Eraslan, DYP'nin genel seçimlerde önüne koyduğu barajın yüzde 20 olduğunu belirterek, "Seçimlerden sonra ortaya çıkacak tek tablo, DYP iktidarıdır" dedi.

Eraslan, DYP Hatay İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, hükümetin icraatlarını ve yaklaşan genel seçim sürecini değerlendirdi. Eraslan, Türkiye'de ekonominin iyiye gittiğinin söylendiğini, ancak vatandaşın böyle düşünmediğini ifade ederek, "Esnaf para kazanamıyor. Çiftçi ürettiği malın karşılığını alamıyor. İşçi, memur yoksulluk sınırının altında yaşıyor. 'Enflasyon düştü' diyorlar ama asıl düşen milletin alım gücü. Türkiye'de son 3 yılda 2 milyon çek protesto edilmiştir. Bu çeklerin karşılığı 20 katrilyon liradır. Türkiye'de 403 YTL maaş alan asgari ücretliden devlet vergi almaktadır. Yapılan bu uygulama sosyal devlet yapısına uymaz. Vatandaş kan ağlarken, ekonominin iyi yolda olduğunu söylemek günü kurtarmaya çalışmaktan başka bir şey değildir. Çıkartılan yasalar, ülkenin menfaatleriyle örtüşmemektedir. Yeni Petrol Yasası ile petrol bulan şirketler çıkardıkları petrolün tamamını ihraç edebilme hakkına sahiptir. Eski yasada ise karada çıkarılan petrolün yüzde 35'i, denizde çıkarılan petrolün yüzde 45'i ihraç edilebiliyordu. Geriye kalan petrolde ülkenin ihtiyaçları için kullanılıyordu. Şimdi ise yabancı sermaye gelecek. Benim ülkemde çıkardığı petrolün hepsini kendi ülkesine götürecek. Bu durum ülke çıkarlarına ters düşmektedir. Elbette bizim de desteklediğimiz kanunlar oldu ama Meclis'ten geçen her kanun doğru olan kanun değildir. Önemli olan çok kanun çıkarmak değildir, düzeyli ve ihtiyaç duyulan kanunların çıkarılmasıdır" diye konuştu.

Seçim sürecine de değinen Eraslan, "Son günlerde bazı çevrelerin ortaya koyduğu gibi, DYP'nin koalisyon kurma çabası yoktur. Bizim hedefimiz iktidar olmaktır. DYP'nin kendine koyduğu baraj yüzde 20'dir. Bizim yüzde 10 barajıyla işimiz yok. Seçimlerden sonraki sabah bunu hep birlikte göreceğiz. Son günlerde yapılan bazı anketlerde, seçimlerden sonra AK Parti ve DYP koalisyonunun kurulacağı belirtiliyor. Bizler tek başına iktidar olma gayreti içerisindeyiz. Seçimlerden sonra ortaya çıkacak olan tek tablo da DYP iktidarı olacaktır" şeklinde konuştu.

(OK-MT-ÖZ-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title