Haberler

CHP'li Milletvekillerinden Arınç'a Tepki

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın siyasi hayatının, kadına karşı ötekileştirici nefret diline dayalı onlarca sabıkayla dolu olduğunu iddia etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın siyasi hayatının, kadına karşı ötekileştirici nefret diline dayalı onlarca sabıkayla dolu olduğunu iddia etti.

Böke, bir grup CHP milletvekiliyle düzenlediği basın toplantısında, Arınç'ın, Genel Kurul'un olağanüstü toplantısında, bir kadın milletvekiline "Hanımefendi sus, bir kadın olarak sus" dediğini hatırlattı.

"CHP olarak bu cinsiyetçi, ayrımcı, aşağılayıcı ve kadın, insan haklarını ihlal eden sözleri şiddetle kınıyoruz" ifadesini kullanan Böke, Parlamento bünyesinde böyle bir söz söylenmesinin kabul edilemeyeceğini belirtti.

Böke, "Bu kişinin siyasi hayatı, kadına karşı ötekileştirici, nefret diline dayanan onlarca sabıkayla doludur. Biz kadınlar olarak gülmeye, üretmeye, siyaset yapmaya, konuşmaya her gün devam edeceğiz. Kendisini kamuoyu önünde bu sözleri sebebiyle özür dilemeye davet ediyoruz" diye konuştu.

Milletvekilleri, basın toplantısında, "Savaşa hayır, artık analar ağlamasın" yazılı afişler taşıdı.

Kaynak: AA / Politika

Selin Sayek Böke Bülent Arınç İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title